Home » Polsk orden og helsepremien. Økonomiforvaltningen tolker regelverket til fordel for gründerne

Polsk orden og helsepremien. Økonomiforvaltningen tolker regelverket til fordel for gründerne

by Gunnar Garfors

Den første vil inkludere helseforsikringspremien som en skattefradragsberettiget utgift eller trekke den fra inntekten opp til PLN 8,7 tusen. zloty. Engangsbeløp kan trekke fra halvparten av inntekten, betalere avskriver 19 prosent på skattekortet. Helsebidrag fra skatten.

Lettelsen burde egentlig ikke gjelde tidligere år…

Rzeczpospolita understreker at i henhold til endringen i det polske dekretet med virkning fra 1. juli, Entreprenører kan også trekke bidrag betalt i første halvårda dette er sikret av overgangsbestemmelsene. Det er imidlertid ikke sikkert hva som skjer med bidragene fra tidligere år (f.eks. for desember 2021) som de også betalte i år.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: President Glapińskis mareritt? Prof. Orłowski: Lederen av NBP virker ikke spesielt frustrert

Det er hva finansdepartementet har sagt så langt Bidrag før 1. januar 2022 kan ikke trekkes fra.selv om vi betalte dem etter den datoen. Hvorfor?

For eksempel fordi beløpet på helseforsikringsavgifter som skal betales før 1. januar 2022 ikke ble påvirket av regnskapsformen som ble brukt til skatteformål – forklarte Finansdepartementet, sitert av Rzeczpospolita.

… men MF ombestemmer seg

Men som journalen bemerker, Finansdepartementets veileder «Regler for avregning av helsetrygdavgift for næringsdrivende» antyder det motsatte. En gründer med lineær EF-avgift brukes som eksempel i veiledningen. Forberederne understreker at han har muligheten til å trekke fra inntekten eller regne som en skattefradragsberettiget utgift for helseforsikringsavgiften for desember 2021 eller tidligere perioder som han betalte i 2022.

Rzeczpospolita ba departementet om å avklare dette spørsmålet. Det forsikret statskassen Stillingen som guide er obligatorisk.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment