Home » Polske programmerere tjener stadig mer – Computerworld

Polske programmerere tjener stadig mer – Computerworld

by Thure Lindhardt

Vi ser på IT-arbeidsmarkedet. Vi tar hensyn til inntektene til programmerere i Polen i individuelle stillinger og hvilket programmeringsspråk som er verdt å lære i 2021 for å få jobb og første ordre raskt.


Polske programmerere tjener stadig mer

Foto Hitesh Choudhary, Pexels

Hvor mye tjener vi i Polen?

Svært pålitelige data har blitt gitt til oss av Hays Poland, hvis rapport inkluderer data samlet inn under rekrutteringsprosessen og inkluderer nesten 3500 forskjellige organisasjoner som opererer i Polen, inkludert perspektivet til ansatte og kandidater (nesten 5900 personer).

I IT-bransjen kan utviklere av ulike teknologier forvente høy inntekt fra programmererens lønn. Rapporten viser at Java Developer oftest tjener PLN 15 000 per måned, .NET / C Utvikler – PLN 13 000 og C / C ++ Utvikler – PLN 11 000. Hun mottar også høy kompensasjon: Big Data-utvikler (17 000 PLN), Front-End-utvikler (13 000 PLN), JavaScript-utvikler (13 000 PLN), mobilutvikler (14 000 PLN) og RPA-utvikler (14 000 PLN). Kun leder- og direktørstillinger i IT-bransjen er ofte bedre betalt.

Sjekk også:Programvareutvikleren vil tjene mest i tre bransjer

 • Effektivitet – ja, overvåking – ikke nødvendigvis

 • Backend-utviklere topper listen over mest ettersøkte spesialister i 2022 #

  En annen rapport fra Inhire.io, en plattform for rekruttering av IT-spesialister, viser at 2021 kan betraktes som et svært vellykket år. «I motsetning til frykten i fjor, rystet ikke pandemien situasjonen i IT-bransjen,» sier Michał Gąszczyk, administrerende direktør i Inhire.io. «Dette året brakte ikke bare nye ledige stillinger og en rekke interessante prosjekter fra polske og utenlandske arbeidsgivere, men fremfor alt en høyere lønn og større utviklingsmuligheter for de minst erfarne,» legger han til.

  Samtidig bemerker Inhire.io at JavaScript-spesialister alltid er de mest ettertraktede programmererne på det polske markedet. I årets første kvartal ble 27 % av ledige stillinger rettet til disse personene. Java tok andreplassen med en score på 21 %. Podiet stenges alltid av Python, som berørte 15 % av de ledige stillingene. Små fall (ca. 1 %) ble registrert på andre språk, slik som: Typescript (10 %), C ++ (2 %), Swift (2 %), Scala (2 %) og Kotlin (2 %).

  Når man sammenligner programmeringsspråk med godtgjørelsesnivået for B2B-kontakter, er spesialister som bruker Scala-språket (gjennomsnittlig godtgjørelse PLN 22 115) og Python (PLN 20 462) fortsatt vurdert høyest – sammenlignet med fjerde kvartal 2020 var det en økning i overskuddet på over PLN 2000. Java-programmerere (PLN 19 830) får også store inntekter. La oss imidlertid legge til at denne inntekten gjelder pensjonister, det vil si erfarne fagfolk.

  Eller er det kanskje verdt å jobbe i utlandet?

  Rapporten fra selskapet Daxx, som hjelper bedrifter med å sette sammen IT-prosjektteam bestående hovedsakelig av ukrainske programmerere, viser at gjennomsnittsinntektene til programmerere er svært høye. Vi finner imidlertid ikke Ukraina eller Polen på listen over land med høyest inntekt.

  Daxx rapporterer at USA tilbyr sin beste inntjening på mange år. Median årslønn for en programmerer i dette landet er $ 110 638. (ca. 440 tusen PLN), noe som betyr at månedslønnen er nesten 37 tusen PLN. Zloty. Andreplassen i rangeringen er tatt av Sveits (ca. 95 tusen USD), tredjeplass av Israel (ca. 77 tusen USD) samt Danmark (ca. 72 tusen USD) og Storbritannia (ca. 68 tusen USD) ). ) fjerde og femte, eller $ 5000). Listen inkluderer også Norge, Tyskland, Nederland og New Zealand. Den laveste gjennomsnittlige rangeringen for New Zealand er $46 229. (ca. 182 tusen PLN), dvs. ca. 15 200 PLN per måned. Det skal imidlertid understrekes at dette er gjennomsnittslønn for alle stillinger, det vil si ikke bare de best betalte seniorene, men også mellom og junior.

  Plassering påvirker lønn

  De største polske byene har fortsatt høyest lønn og samtidig flest jobber. Som Inhire.io bemerker, er dette allerede i første kvartal i år sammenlignet med fjoråret. vi så tilbudene økt med 36,7 sider, og de fleste av dem ble publisert i Warszawa (4 898 annonser), Krakow (2 388) og Wrocław (2021). Det minste antallet tilbud dukket opp i Gliwice (196).

  I år – som garantert vil glede mange som tar sine første steg på IT-markedet – er det mange flere jobbtilbud for juniorer. Erfaring viser imidlertid at mellomstillingene fortsatt er mest populære (51,84 % av tilbudene), og antall tilbud rettet mot seniorer har gått ned og er nå 43,04 %. Dette er veldig gode nyheter fordi, som Michał Gąszczyk påpekte, har etterspørselen etter seniorer økt de siste kvartalene og falt litt i siste kvartal av 2020, sannsynligvis på grunn av vanskelighetene med å ansette en slik profesjonell. «Av denne grunn, for å akselerere arbeidet med prosjekter, begynte selskaper å se etter Midami, som til slutt vil trene dem» – forklarer eksperten. Han legger til: «Situasjonen med våre kunder er så stabil at større selskaper har bestemt seg for å utnytte gapet i markedet for unge talenter og har gått tilbake til mer aktiv rekruttering, derav antallet unge talenttilbud.»

  Det er verdt å merke seg at på grunn av den nåværende trenden mot fjernarbeid, uavhengig av hvor du bor, kan du finne en jobb til Warszawa- eller Wroclaw-tariffen. Tallrike rapporter viser at stillingsannonser for IT-spesialister svært ofte – selv 70 % av dem – tillater arbeid hjemmefra. Og det er permanent, ikke hybrid.

  I tillegg kommer ofte jobbtilbud i IT-sektoren med faste lønnsintervaller – i første kvartal i år. det var allerede 37 % av alle annonser. Til sammenligning: I samme periode i 2020 var dette resultatet 8 % lavere.

  Hvor får du så mye penger fra?

  Noen mennesker, spesielt fra andre bransjer, kan kritisere fordelene til utviklere og IT-fagfolk. Hvordan er det mulig for en heltidsansatt å tjene over 15, 20 og noen ganger til og med 25 000? PLN netto? Vanligvis har direktører eller administrerende direktører slik lønn, men ikke heltidsspesialister. Signalene fra markedet er nå klare: høy inntekt for utviklere er berettiget.

  For det første er det grunnleggende problemet med utviklere ansvar. Utviklere har direkte innflytelse på utviklingen av en bestemt virksomhet – de lager produkter og tjenester som kundene vil betale for senere. Samtidig må de være sikre, skalerbare og også fungere pålitelig. En time med nedetid kan ofte koste et selskap mange kunder og millioner av dollar (dette avhenger mye av størrelsen på selskapet selv). Den andre grunnen, like viktig fra en arbeidsgivers synspunkt, er avkastningen på investeringen. Hvis en ansatt koster bedriften ca 30 tusen. PLN per måned, men det er nødvendig for gjennomføring av prosjekter verdt hundretusenvis. PLN, bruk og vedlikehold av det vil uansett være lønnsomt. Det må understrekes at ingen bedrifter ville betale programmerere 15-20.000. Månedslønn i PLN dersom dette ville bety et netto tap for selskapet. Polske selskaper utfører ofte bestillinger for utenlandske kunder, noe som betyr at de kan stole på lukrative kontrakter som behandles i euro og dollar.

  IT-verdenen fungerer eksternt

  Hays Poland-rapporten viser at 87 % av selskapene har evnen til å jobbe fleksibelt og mesteparten av tiden er det rett og slett fjernkontor/hjemmekontor – dette ble oppgitt av 97 % av respondentene. Det vanligste alternativet for fjernarbeid er innen IT – 96 % av bedriftene tillater hjemmekontor. På andreplass kommer bank og investering, etterfulgt av finans og regnskap.

  Fra de ansattes ståsted er fjernarbeid en viktig fordel. Opptil 81 % sier at de bruker det.

  En annen årsak er mangel på faglærte. Hvis det var mange programmerere på markedet, ville ikke arbeidsgiverne måtte konkurrere så mye om arbeidstakeren og forføre ham med stadig bedre betingelser. Det er et spørsmål om tilbud og etterspørsel – etterspørselen er større enn markedet, så prisene går opp og i dette tilfellet går lønningene opp. Łukasz Grzeszczyk, administrerende direktør i Hays Polen og IT-markedsekspert, bemerker at mangelen på IT-personell i Polen kan være så høy som 80 000. Personer. «Det betyr at hvis det nå er 80 000 jobber tilgjengelig i markedet, kan de finne flere fagarbeidere uten store problemer,» sier han. Han legger til: «Situasjonen blir ikke lettere med den økende interessen for å jobbe for utenlandske selskaper. Gruppen av IT-ansatte som leter etter kontrakter i utlandet har vokst siden begynnelsen av pandemien. Dette skyldes populariseringen av fjernarbeid og muligheten for økonomisk migrasjon uten å måtte flytte til et annet land.

  Hvordan velger programmerere et yrke?

  Programmerere bytter jobb når tilbudet garanterer en attraktiv kombinasjon av flere faktorer. Det er i dag tre områder av størst betydning: kompensasjon, prosjekter og teknologi. Rekkefølgen på disse aspektene på prioriteringslisten er ikke ensartet og avhenger av individuelle preferanser og livssituasjon. Det er spesialister for hvem penger er det viktigste, mens andre er mer fristet av løftet om å jobbe med et interessant prosjekt.

  Når det gjelder godtgjørelse er saken åpenbar – jo høyere jo bedre. Når det gjelder prosjekter og yrkesvalg er prosjekter knyttet til interessene til kandidaten eller en spesifikk bransje viktige. de mest attraktive tilbudene muliggjør deltakelse i prosjektet som gjennomføres og ikke går i skuffen. Fagfolk er spesielt interessert i prosjekter som på en realistisk måte beriker porteføljen deres. I andre kvartal 2021 kom slike forslag oftest fra medisinsk, farmasøytisk og medisinsk utstyrsindustri, som jobber med løsninger som skal gjøre livet enklere for pasienter og leger. Mange interessante IT-prosjekter gjennomføres også innen områdene økologi, grønn strøm og elektromobilitet.

  Det tredje aspektet som avgjør tilbudets attraktivitet er teknologien. Kandidatene ønsker å jobbe i de nyeste versjonene og viser størst entusiasme for skyteknologi. Mobilteknologier, teknologier fra e-handelssektoren og perspektivet med å jobbe i front-end – bygge grensesnitt og høy kontakt med brukeren er også populært blant eksperter. På den annen side har arbeidsgivere som tilbyr arbeid i backend mindre overtalelseskraft, spesielt når det gjelder stabile, men mindre innovative finansieringsløsninger.

  Man kan derfor si at arbeidsgivere fra Polen konkurrerer ikke bare med andre bedrifter fra landet, men også med bedrifter fra Storbritannia, Tyskland, Norge og USA. Og som allerede nevnt, betaler disse landene ofte mye mer enn Polen for arbeidet til IT-spesialister. Samtidig må det understrekes at lønnsveksten for programmerere på et tidspunkt må bremses opp. Dersom kundene ikke lenger vil betale for IT-prosjekter, vil ikke arbeidsgiverne lenger ønske å øke lønningene. På nåværende tidspunkt er det imidlertid ingen indikasjoner på at dette vil skje. I 2021, men også i årene som kommer, kan programmerere definitivt forvente gode lønninger.

  You may also like

  Leave a Comment