Home » Presidenten uttrykker sin tilfredshet med Tysklands beslutning angående leopardene

Presidenten uttrykker sin tilfredshet med Tysklands beslutning angående leopardene

by Catherine Monroe

Tysklands beslutning om å levere Leopard-stridsvogner til Ukraina er veldig god, sa president Andrzej Duda, som har blitt orientert om fremdriften i disse avtalene, sin tilfredshet med denne avgjørelsen, sa sjefen for National Security Bureau, Jacek Siewiera, onsdag til DAP.

Den føderale regjeringen kunngjorde onsdag at de ville levere Leopard 2-stridsvogner til Ukraina; I første omgang ønsker Tyskland å overlevere 14 Leopard 2A6-tanker fra Bundeswehr-lagrene til Ukraina. Tyskland vil også gi tilsvarende tillatelser til partnerland som ønsker å raskt levere Leopard 2-tanker fra sine lagre til Ukraina. Det melder regjeringens talsmann Steffen Hebestreit i en uttalelse.

Siewiera understreket at det var en veldig god avgjørelse. «Vi er glade for at Tyskland ikke bare går med på å danne en slik koalisjon (av landene som vil forsyne Ukraina med Leopard-tanks – PAP) innenfor koalisjonen som ble foreslått av president Andrzej Duda for nøyaktig to uker siden i Lviv, men også slutter seg til dem ved å legge til deres egne pansrede ressurser, deres grunnleggende kampvogner,» sa lederen av National Security Bureau.

Ifølge ham vil «dette være en helt ny kvalitet på slagmarken i Ukraina.» «Dette er også en type bevæpning som gir et reelt perspektiv på territorium gjenerobret av våre ukrainske naboer,» la han til.

Siewiera bemerket at presidenten var involvert i konsultasjonsprosessen. «Vi ble holdt informert, kort før denne avgjørelsen ble kunngjort, ble forbundspresidenten informert om fremdriften av disse forskriftene og er fornøyd med at kansler Olaf Scholz» avgjørelse er en positiv avgjørelse,» sa han.

Han uttalte også at når det gjelder presidentens handlinger på den internasjonale scenen, «har denne støtten og utøvelse av press eller initiativ, hvordan vi ser det, funnet sted siden de første dagene av den væpnede konflikten, helt fra krigens dager. .» i Ukraina.» «Til tross for det som blir hørt offentlig i dag, uttrykte presidenten allerede sin sterke støtte før krigen, inkludert et direkte besøk til Kiev noen timer før de første missilene ble avfyrt,» la han til.

I dag, sa Siewiera, «kan vi se effekten av den konsekvente strategien som ble vedtatt i møte med krigen, den russiske føderasjonens aggresjon i Ukraina.» «Og dette resultatet er ikke bare evnen til å danne koalisjoner, ikke bare å være den første til å erklære støtte, men også evnen til å bygge allierte initiativer som vil påvirke krigens gang og potensielt fjerne den fra de polske grensene,» sa lederen av BBN.

Den 11. januar kunngjorde president Duda i Lviv at Polen hadde bestemt seg for å overføre et selskap med Leopard 2-stridsvogner (10-14 stridsvogner) til Ukraina som en del av å bygge en internasjonal koalisjon om denne saken.

20. januar ble det holdt et møte i Kontaktgruppen for forsvarsstøtte til Ukraina på den amerikanske basen i Ramstein. Det førte imidlertid ikke til en løsning i form av Tysklands avtale om å overlevere Leopard 2-stridsvogner til Ukraina – noe Ukraina hadde forutsett før møtet. Fordi leopardene er produsert av Tyskland, kreves Tysklands godkjenning for å ta dem til et annet land som ikke er NATO.

Statsminister Mateusz Morawiecki sa i helgen til PAP at Polen vil danne en «mindre koalisjon» av land som er villige til å overlevere noen av sine moderne stridsvogner til sin kamp-nabo dersom Tyskland ikke går med på å overføre Leopard 2 til Ukraina.

Søndag sa lederen for tysk diplomati, Annalena Baerbock, at spørsmålet fra Polen angående leopardene ennå ikke er stilt, men hvis det ble stilt, ville ikke Tyskland stå i veien. Tirsdag kunngjorde forsvarsdepartementets sjef Mariusz Błaszczak at tyskerne hadde mottatt en forespørsel om tillatelse til å flytte Leopard 2-stridsvogner til Ukraina.

Tirsdag, på en felles pressekonferanse med NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, oppfordret Tysklands forsvarsminister Boris Pistorius partnerland til å begynne å trene militært personell fra Ukraina på Leopard-tanks. Pistorius sa også at han forventet en avgjørelse om levering av Leopard-tanks til Ukraina «snart».

Leopard 2 er en hovedstridsvogn produsert av det tyske selskapet Krauss-Maffei Wegmann. Dens første versjoner gikk i tjeneste med den tyske hæren i 1979-1980; Siden den gang har det blitt laget nye versjoner av kjøretøyene. For tiden brukes Leopard 2-er av mange europeiske land, inkludert Tyskland, Polen, Tyrkia, Spania, Hellas, Danmark og Norge, samt av ikke-NATO-land – for eksempel Sverige, Finland, Østerrike og Sveits.

You may also like

Leave a Comment