Home » Prisøkninger 2022 gass, elektrisitet, dagligvarer, kreditt og mer

Prisøkninger 2022 gass, elektrisitet, dagligvarer, kreditt og mer

by Gunnar Garfors
  • Prisøkninger vil ramme polakkene allerede i 2021, og i 2022 kan prisene på mange varer og tjenester fortsatt øke. Dagligvare, gass, strøm, lånekostnader og mange andre ting vi bruker penger på gjennom året vil øke
  • En av årsakene til de pågående prisøkningene er inflasjonen, som nådde rekordhøye høsten 2021 og så langt ikke har vist tegn til å stoppe
  • I 2022 skal vi betale høyere strøm- og gassregninger. Strømregningen vil øke med i gjennomsnitt 24 % og gassen med opptil 54 %.
  • Du finner mer informasjon på Onet-hjemmesiden

Prisøkningen i 2022 vil ikke overraske polakkene, bare omfanget kan overraske. De drastiske økningene er allerede bak oss – med et gjennomsnitt på 6-8 prosent allerede i 2021. Prisene på noen matvarer steg, de galopperende prisene på byggematerialer økte kostnadene for å bygge et hus, de økende kostnadene for transport og komponenter påvirket prisene på møbler og andre interiør- og innredningsprodukter. I tillegg kommer prishopp på bensinstasjoner. Det er ille og det blir verre, og ikke alt kompenseres av lønnsøkninger eller inflasjonsvern. Hva blir dyrere i 2022?

Teksten fortsetter under videoen

Se også: Dette vil utgjøre en alvorlig trussel mot lommeboken vår. Kredittrentene vil stige

Mat dyrere enn noen gang

Matprisene har økt siden 2020, ikke bare i Polen, men over hele verden. Ved utgangen av 2021 hadde økningene nesten nådd historiske nivåer. Blant annet priser på fjærfe og storfekjøtt, vegetabilsk fett, sukker, brød og smør. Dette er for det meste tosifrede rateendringer – fra 10 til over 20 prosent. per år. Årsakene var forskjellige for ulike matvaregrupper. Økningene ble blant annet påvirket av en økning i prisene på landbruksvarer i verden (indirekte på grunn av økningen i oljeprisen), ugunstige forhold for husdyrhold, og til slutt en økning i prisene på energi, transport, arbeidskostnader osv.

You may also like

Leave a Comment