Home » Putin er en «galning som må isoleres», internasjonale reaksjoner på den russiske invasjonen

Putin er en «galning som må isoleres», internasjonale reaksjoner på den russiske invasjonen

by Gunnar Garfors

For Joe Biden, USAs president, Vladimir Putin er i ferd med å bli «en utstøtt på den internasjonale scenen». Han la til at landet hans vil forsvare «hver tomme av NATOs territorium», men vil ikke sende tropper til Ukraina. Pentagon vil imidlertid sende rundt 7000 flere soldater til Tyskland.

PÅ—Antonio Guterres

FNs sikkerhetsråd møtes fredag ​​25. februar kl. 20.00 for å stemme over et utkast til resolusjon fra USA og Albania som fordømmer den russiske invasjonen av Ukraina og ber om umiddelbar tilbaketrekning av troppene, en tekst som har blitt tilsmusset på grunn av Moskvas dømt til å mislykkes er vetorett. «I menneskehetens navn, bring troppene dine tilbake til Russland!» spurte i hvert fall FNs generalsekretær, Antonio Guterres.

Den europeiske union – Ursula von der Leyen og Josep Borrell

Stats- og regjeringssjefene i de 27 EU-landene har innført «massive» sanksjoner mot Russland innen energi-, finans- og transportsektorene. «Russlands lederskap vil møte en enestående isolasjon», lovet kommisjonspresident Ursula von der Leyen. Dette er den «tøffeste sanksjonspakken som noen gang er pålagt av EU», sa lederen for europeisk diplomati, Josep Borrell.

Engelsk – Wang Yi

Kina «forstår Russlands legitime sikkerhetsbekymringer», sa utenriksminister Wang Yi.

Turkis – Recep Tayyip Erdogan

«Vi motsetter oss denne uakseptable operasjonen» som er «et slag mot fred og regional stabilitet», sa Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, hvis land er medlem av NATO og grenser til Svartehavet som Russland og Ukraina.

Iran – Hossein Amir Abdollahian

«Vi ser ikke på krig som en løsning,» sa utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian, for hvem «Ukraina-krisen har sine røtter i NATO-provokasjoner.»

Tyskland – Olaf Scholz

Den russiske invasjonen er «et åpenbart brudd» på folkeretten som «truer» «freden» i Europa, sa kansler Olaf Scholz, hvis land står klar til å hjelpe sine naboer, spesielt Polen, i tilfelle en «massiv bistandstilstrømning». Ukrainske flyktninger.

Storbritannia – Boris Johnson

Statsminister Boris Johnson fordømte de «forferdelige hendelsene i Ukraina», en europeisk «katastrofe for kontinentet». Han kalte den russiske presidenten en «diktator» og lovet «massive» vestlige sanksjoner for å hindre «Vladimir Putins grusomme og barbariske virksomhet».

Italia – Mario Draghi

Det russiske angrepet var «uberettiget og uforsvarlig», sa statsminister Mario Draghi, som oppfordret Moskva til «betingelsesløst å trekke tilbake sine væpnede styrker».

Japan – Fumio Kishida

Det russiske angrepet i Ukraina «ryster grunnlaget for den internasjonale orden», kritiserte Japans statsminister Fumio Kishida. I enighet med sine G7-partnere kunngjorde Japan fredag ​​ytterligere sanksjoner mot Moskva rettet mot finanssektoren og eksport av elektroniske komponenter.

Canada – Justin Trudeau

Canada vil sanksjonere «58 russiske individer og enheter», kunngjorde statsminister Justin Trudeau.

Hellas – Kyriakos Mitsotakis

Statsminister Kyriakos Mitsotakis sa at den russiske invasjonen var et forsøk på «å revidere historien med våpenmakt».

Tsjekkia – Milos Zeman

President Milos Zeman har sammenlignet Vladimir Putin med en «galning». [devant] isolert» og kalte invasjonen av Ukraina en «uprovosert handling av aggresjon».

Polen – Mateusz Morawiecki

For statsminister Mateusz Morawiecki kjemper Ukraina «i hele Europas navn» mot russisk «barbari». Landet kalte også den russiske invasjonen for en «forbrytelse mot menneskeheten».

Australia – Scott Morrison

Statsminister Scott Morrison kunngjorde nye sanksjoner mot russiske sivile eller juridiske personer, spesielt oligarker og mer enn 300 medlemmer av Dumaen som stemte for den «ulovlige invasjonen av Ukraina». – Det må være kostnader. Det må være en pris, og den må pålegges av verdenssamfunnet,» sa han.

Spania – Pedro Sanchez

Madrid «står i solidaritet med den ukrainske regjeringen og folket», sa statsminister Pedro Sanchez.

nordiske land

Finland og Sverige, ikke-NATO-medlemmer, fordømte det russiske angrepet, og beklaget hver for seg «et angrep på den europeiske sikkerhetsordenen».

Norge, som er medlem av Atlanterhavsalliansen, fordømte på sin side et «alvorlig brudd på folkeretten» og kunngjorde flyttingen av sin ambassade fra Kiev til Lviv i det vestlige Ukraina.

Danmark kalte situasjonen en «slett på russisk historie».

Den afrikanske union

Den afrikanske union har bedt om en «umiddelbar våpenhvile» da den mener situasjonen kan utarte til en «global konflikt».

Sør-Afrika

Utenriksdepartementet oppfordret Russland til å «umiddelbart trekke troppene sine fra Ukraina».

Vatikanet

You may also like

Leave a Comment