Home » Rangering av de mest beboelige byene. En av de europeiske hovedstedene på toppen

Rangering av de mest beboelige byene. En av de europeiske hovedstedene på toppen

by Gunnar Garfors

Economist Intelligence Unit (EIU)søsterorganisasjon Økonomenhun så på den 173 byer rundt om i verden og vurdere dem basert på en rekke viktige faktorer som avgjør om et bestemt sted anses som ideelt for å bo og for daglig drift. Spesialistene tok blant annet hensyn til: infrastruktur og miljø, politisk stabilitet, tilgang til utdanning, helsetjenester og kultur og underholdning.

Hva må ikke være usynlig når du reiser? Marian rundt om i verden | Sånn må du leve #33 Eska Rock

Wien, kjent som «Drømmenes by», kommer først i rangeringen av de vennligste byene i 2023

På rangeringen av den mest beboelige byen i 2023, akkurat som i fjor Wien vant. Det toppet sine konkurrenter i EIU-rangeringen takket være sin pålitelige infrastruktur, enestående kultur- og underholdningssteder, og upåklagelige utdannings- og helsetjenester. Det er ikke for ingenting at Wien ikke har blitt kalt «Drømmenes by» på lenge.

Den tok andreplassen, like bak Wien København. Tre kanadiske metropoler var også blant de ti beste: Calagary, Vancouver og Toronto. Japan fullfører topp ti osaka, som så en liten økning i vurderingen av kultur og miljø. Han endte imidlertid sist Damaskus. De stupte smertefullt i rangeringen London Og Stockholm. Den britiske hovedstaden falt 12 plasser på rangeringen til 46. plass. Sveriges hovedstad falt 22 plasser til 43. plass.

Interessant nok rangerte den høyest blant amerikanske byer på listen Honoluluokkupere 25. plass. I fjor var det 6 poeng mindre. Hva forårsaket et slikt hopp i rangeringen? For det første bedre helsevesenets vurderinger, som kan reflektere mindre stress en gang forårsaket av koronaviruspandemien.

Rapporten viser at de fleste Helse, men også utdanning, kultur og infrastruktur har blitt bedre. Den politiske stabiliteten har imidlertid avtatt – dette kan ha sammenheng med den sosiale uroen og den økonomiske krisen knyttet til den russiske invasjonen av Ukraina.

Rangeringen ser slik ut:

 1. WienØsterrike
 2. KøbenhavnDanmark
 3. MelbourneAustralia
 4. SydneyAustralia
 5. vancouver, Canada
 6. ZürichSveits
 7. CalgaryCanada
 8. GenèveSveits
 9. TorontoCanada
 10. osakaJapan
 11. AucklandNew Zealand
 12. AdelaideAustralia
 13. perthAustralia
 14. HelsinkiFinland
 15. TokyoJapan
 16. BrisbaneAustralia
 17. FrankfurtTyskland
 18. BerlinTyskland
 19. LuxembourgLuxembourg
 20. AmsterdamNederland

You may also like

Leave a Comment