Home » Rapport fra hoppverdenen. Małysz forklarer saken om Maciusiak, den sveitsiske overraskelsen, og Żyła snakker om de europeiske lekene – Sportsinwinter.pl

Rapport fra hoppverdenen. Małysz forklarer saken om Maciusiak, den sveitsiske overraskelsen, og Żyła snakker om de europeiske lekene – Sportsinwinter.pl

by Gunnar Garfors

Mer enn en måned etter slutten av hoppsesongen er det mer og mer kjent om nytt personell, samarbeidet mellom ulike nasjoner og karriereavbrudd. Og det er det vi snakker om i vår ukentlige rapport fra sportens verden.

Foto av M. Rudzińska

Norsk uten Johansson på bildet

Alexander Stöckl offentliggjorde den norske troppen for den nye sesongen på en pressekonferanse onsdag. Det var noen overraskelser i sammensetningen av laget. Den største overraskelsen er utvilsomt Robert Johanssons manglende plass på landslaget. 33-åringen, som slet med helseplager lenge i vinter, stilte opp på slutten av sesongen, og derfor vekker beslutningen om å ikke signere den norske veteranen blandede følelser.

«Jeg var egentlig ikke forberedt på denne nyheten. Det er vanskelig for meg å si noe spesielt på dette tidspunktet. Jeg må prøve å bearbeide det i hodet mitt – sier Johansson, sitert av NRK. Du finner detaljer her.

Sveits har fått ny trener

Tidligere norgesmester Rune Velta er utnevnt til hovedtrener og direktør for det sveitsiske hopplandslaget. Han erstattet Ronnie Hornschuh, som fikk jobb i det tyske forbundet.

Den 33 år gamle nordmannen var kongen i Falun-VM 2015, hvor han tok fire medaljer. Det ble to individuelle vinnere hver, gull i normalbakken og bronse i storbakken. I tillegg laggull i storbakken og sølv i mixkonkurransen. Han vant også en sølvmedalje i det individuelle ved verdensmesterskapet i skiflyging i 2012. Vi skriver mer om det her.

Maciusiak imidlertid med arbeid i PZN?

For noen dager siden ble det kjent at David Jiroutek blir ny trener for B-laget i hopp. Tsjekkeren vil erstatte Maciej Maciusiak i denne stillingen. Media skrev at en mangeårig trener i polsk sprangridning endelig avsluttet samarbeidet med PZN. Tingen i samtale med Interiørsport Adam Małysz oppklarte noe.

– Jeg vil avkrefte informasjonen om at det var PZN som sparket trener Maciej Maciusiak. Det er ikke sant. Treneren selv trakk seg fra ledelsen av B-teamet etter diskusjoner med Thomas Thurnbichler og en gruppe trenere, avslørte PZN-presidenten.

– Vi ønsker ikke å miste Maciek, for hver av oss – inkludert Thomas Thurnbichler – synes han er en veldig verdifull trener. Han har riktig trening og kjenner hoppverdenen veldig godt. Han viste sine ferdigheter mange ganger og reddet forskjellige spillere. Vi har et frieri til ham, men for øyeblikket er han på ferie. Vi kommer tilbake til samtalene etter hvert fordi vi ønsker å bruke kunnskapen hans – understreket Małysz.

Aigro startet et samarbeid med Norge

Nordmennene ser ut til å ville redde skihoppingen i verden for enhver pris. Det er i hvert fall hva hennes siste grep tyder på. For et år siden signerte de en samarbeidsavtale med USA. Dette gjør at amerikanske hoppere kan trene blant de beste utøverne i verden. Nå nyter også den talentfulle estiske skihopperen Artti Aigro godt av denne hjelpen.

Esteren har jobbet med finnene under ledelse av Janne Vaatainen de siste årene. Men treneren har nå sagt opp sin stilling og Aigro begynte å lete etter en annen vei for seg selv. – Min hovedbase vil være på Lillehammer, men vi skal også trene i Trondheim – sier Aigro i et intervju med sport.err.ee. Og han la til at han reiser på den første treningsleiren i midten av mai.

En ung tysker henger opp skiene

Moritz Baer ble født i 1997 og avsluttet karrieren helt uventet. I desember 2018 debuterte han i hovedkonkurransen i verdenscupen i Oberstdorf, selv om han allerede hadde begynt å kvalifisere seg et år tidligere. Men da uten hell. I 2018 ble han nummer 44 i konkurransen. Han har nådd topp 30 fem ganger i karrieren.

Han vant medaljer i det tyske mesterskapet. I singel endte han på tredjeplass i 2018. Med laget som representerte Bayern, vant han gull i 2019 og sølv i 2018, 2020 og 2021.

«Takk farvel, det var en ære», skrev Baer kort på sosiale medier, og gjorde avgjørelsen klar.

Piotr Żyła om de europeiske lekene

I slutten av juni arrangerer Polen de europeiske lekene for første gang. Dette tillot oss også å velge utstillingsdisipliner der utøverne konkurrerer om medaljer. Det falt på hopprenn, som arrangeres i Zakopane. Polakkene bør starte i sterkeste sammensetning. Og hvordan vil Piotr Żyła tilnærme seg denne begivenheten?

– Det er vanskelig for meg å bedømme fordi, som du sa, det er første gang. Jeg vet ikke hvordan jeg skal gå frem. Så langt er hopprenn en vintersport og knapt noen vil forberede seg spesielt til junikonkurransen. Det er en morsom og interessant ting, men vi har våre prioriteringer. For meg er vintersesongen viktigere og jeg forbereder meg på den. Og det faktum at jeg kanskje kan prestere? Hvorfor ikke, det er alltid en ny opplevelse for min alderdom – sa han i et intervju med WP Sportowe Fakty.

Kilde: WP Sportowe Fakty, Interia Sport, Skijumping.pl, PAP, Sportsinwinter.pl

Matthew King
Nylige innlegg av Mateusz Król (Se alt)

You may also like

Leave a Comment