Home » Razzia i Norge: Politiet hadde tidligere meldt om fare for en pågrepet mann

Razzia i Norge: Politiet hadde tidligere meldt om fare for en pågrepet mann

by Gunnar Garfors

Norsk politi fikk for noen år siden tips om at danske Espen Andersen-Broten, som onsdag drepte fem personer i Kongsberg med skytevåpen og andre våpen, kan være farlig, sa Arne Christian Heigstill, leder for terrorbekjempelse i PST i Verdens Gang. .

Innholdet fortsetter etter visning

reklame

Ifølge ham ble Andersen-Broten varetektsfengslet i fire uker i 2015, men den gang ble det ansett som lite sannsynlig at han kunne bruke politisk motivert vold.

PST-talsmann Martin Bernsen sa tidligere til NTB at det også ble mottatt advarsler i 2017 da mannen la ut en video som hevdet å være muslim, klar over sitt oppdrag, men ikke en trussel på grunn av det vage innholdet i opptaket så gjennom kriminalitet.

Andersen-Broten, nå 37, erkjente angrep som drepte fire kvinner og en mann i Kongsberg sentrum onsdag kveld, opplyser norsk politi torsdag, men tror ikke han har begått en forbrytelse.

PST sa først at angrepet ble ansett som en terrorhandling, men påtalemyndigheten sa senere at mannen ble henvist til helsetjenester, noe som antydet at han kan ha psykiske problemer.

Det er senere rapportert at Andersen-Brotens helse blir overvåket og evaluert av to psykiatere.

Folk som kjenner ham har sagt at han har slitt med psykiske problemer i årevis.

You may also like

Leave a Comment