Home » Vi trenger et sterkt selskap for å føre energipolitikk – Polsk og World News – Stefczyk.info

Vi trenger et sterkt selskap for å føre energipolitikk – Polsk og World News – Stefczyk.info

by Gabriel Scott

Vi trenger en sterk bekymring for å kunne føre en energipolitikk, og jeg setter veldig stor pris på det som skjer i denne saken i dag, sa PiS-formannen, visestatsminister Jarosław Kaczyński. Han understreket at Polens tilslutning til G20 er et reelt politisk mål.

I et intervju publisert på fredag ​​på portaler og i regionale aviser, spurte Polska Press blant annet Kaczyński: hvordan hun vurderer energisikkerheten vår. Da det ble påpekt at «ikke alle liker etableringen av et multiselskap bestående av Lotos, PGNiG og Orlen», svarte PiS-presidenten: «Vi trenger et slagkraftig selskap for å kunne føre energipolitikk, og jeg vurdere hva som skjer i dag i denne svært positive saken som skjedde».

Som han påpekte, vurderte han også veldig positivt at «denne bekymringen ledes av president Daniel Obajtek». Ifølge PiS-presidenten er han «en mann med stor oppfinnsomhet, han har samlet folk rundt seg som tenker som ham». «Og det er en flott mulighet for planene hans til å lykkes, for hvis du følger mønstrene, er det ikke mye du kan gjøre,» sa han. Han bemerket også at «mye vil skje i nær fremtid knyttet til å bygge et nasjonalt energi multinasjonalt, det vil være endringer, men bare til det bedre».

På spørsmål om det var mulig å snakke om atomet i en energisammenheng, svarte Kaczyński: «Selvfølgelig kan vi det, for det er absolutt fremtiden. Atomkraft er en karbonfri energikilde, men mange er motvillige til å erkjenne dette. Selv om Tyskland for tiden vurderer dette synet.» Som han sa, «vil de ikke vurdere alt innen utgangen av året, selv om de er enda mildere med kull».

Kaczyński minnet om at Italia også hadde annonsert en retur til kull, og svarte: «Hvis vi ønsker å bli kvitt disse avhengighetene til Russland, må vi gjøre det nå.» med oppfinnsomheten til sjefen hans, er det ekstremt viktig både for Polen og for Polen. regionen. Vi gjør også mye i regionen. La oss forestille oss hvilken situasjon Litauen hadde vært i i dag hvis Mazeikiai hadde vært russisk? Og de ville vært russere uten min brors avgjørelse. Han ble angrepet av denne grunn,» sa PiS-presidenten.

På spørsmål «Hvordan ville situasjonen vår vært hvis vi hadde en rørledning til Norge», svarte han: «Rørledningen til Norge vil være etter uutholdelige smerter om et øyeblikk, jeg håper den vil være operativ. Det var virkelig Piotr Naimskis idé, og senere avvek SLD-regjeringen og statsminister Leszek Miller fra den.

I et intervju ble PiS-presidenten også spurt om hvordan han tror situasjonen i Ukraina påvirker maktbalansen i Europa. Han svarte at «noen ting er permanente i korte perioder av historien». «Tyskland er økonomisk sterkere enn Polen og vil være det i lang tid fremover. Jeg håper det vil endre seg en dag, sa han.

«Når det gjelder Polens aksept i verden, har vi ikke hatt det så bra siden +Solidarnosc+ dager,» sa PiS-sjefen. «Bildet av Polen er i endring fordi det er visse fakta som rett og slett ikke kan benektes, og noen som ikke kan glemmes. Den tsjetsjenske krigen ble marginalisert i Vesten og ble ikke rapportert i det hele tatt. Det er umulig å ikke informere om denne krigen og det er derfor vår ekstraordinære aktivitet er synlig. Vi har allerede over 2 millioner flyktninger og vi har ikke satt opp leirer og disse menneskene har et sted å bo, sa han.

PiS-sjefen understreket at «det som skjer ville vært helt umulig uten staten». «Selvfølgelig er det noen feil eller mangler, det er ikke perfekt, men det er definitivt veldig bra. Og dette betyr ikke å ta fordelene til polakkene. Holdningen til polakkene er bare fantastisk, understreket Kaczyński.

Under intervjuet ble det blant annet stilt spørsmål om Polen burde bli med i G20. «Vel, jeg håper vi kommer inn, og det er et reelt politisk mål. Det blir imidlertid ikke lett, men i dag blir det nok lettere enn før av ulike årsaker, også takket være denne bedre meningen», sa PiS-sjefen.

Visestatsministeren ble også spurt om landet vårt ikke burde ha sine atomvåpen. «Vel, som polak, selv om jeg ikke var i dette kabinettet, men en pensjonert advokat eller en mer optimistisk pensjonert jusprofessor som jeg planla, vil jeg at Polen skal være veldig sterkt og ha et slikt våpen. Jeg må bare se på virkeligheten, og realistisk er det ikke noe slikt perspektiv for øyeblikket,» sa han.

You may also like

Leave a Comment