Home » Ikke heng opp en medalje på forhånd – Respublika.lt

Ikke heng opp en medalje på forhånd – Respublika.lt

by Erlend Loe
1 bilde

Bryteren Kristupas Šleiva har en rekordandre plass på verdensrankingen. UWW bilde

2021 Verdensmesterskapets bronsemedaljevinner befestet sin posisjon på verdensrankingen med seier på UWW Ranking Tournament i Tyrkia i februar. Der ble han dekorert med en sølvmedalje.

«Den nye vurderingen ble annonsert tidligere i år. Hadde jeg fått vite det på slutten av fjoråret, hadde mange ting kanskje gått annerledes. Rangeringen kan påvirke verdens- og EM. Bare bryterne er delt inn i grupper der. Lederne på topplisten faller inn i forskjellige grupper og kan bare møtes i finalen. Det er også mulig at en kamp må utkjempes mindre enn de andre. Så sjansen for å vinne er høyere. Derfor, selv med de kommende prioriteringene til det gamle kontinentet, er det en sjanse for at jeg får en kamp mindre, sa K. Šleiva til Vakaro žinios.

EM er ikke lenger bak fjellet. Det er 28. mars. – 3. april finner sted i Budapest, Ungarn. Ifølge K. Šleiva begynner forberedelsene til denne oppskytningen når planetens prioriteringer slutter. Og sist gang de ble arrangert var i 2021. I begynnelsen av oktober i Oslo, Norge. – Forberedelsene pågår. Et løp avsluttes, vi forbereder oss umiddelbart på de andre,» la bryteren til.

Det er sant at K. Šleiva, når han snakket om den nåværende formen for sport, innrømmet at begynnelsen av året ikke er særlig bra i så måte. Bryteren lider av skader: «Det er mange skader. Sikkert 3-4 år om jeg starter året slik. Jeg har fortsatt noen skader for øyeblikket. Men jeg tror at hvis det er en skade så går forberedelsene bra, jeg er i riktig humør til å jobbe (smiler). Jeg vet ikke hvordan det blir i løpet på teppet, vi vil bare se det der, på bakken. Selv om skadene definitivt ikke er så alvorlige at jeg ikke ville vært i stand til å konkurrere i det hele tatt. Faktisk hjelper de deg til og med å være mer fokusert og fokusert på treningsprosessen.»

I fjor kjempet K. Šleiva i vektklassen opp til 72 kg i verdensmesterskapet. Med samme tyngde vil han bevise sin styrke i det kommende EM. Sistnevnte vektklasse er ikke olympisk. Etter denne starten i andre konkurranser planlegger imidlertid bryteren allerede å være i den olympiske vektklassen opp til 77 kg. For eksempel, da han vant en bronsemedalje ved Old Continental Championships i 2020, kjempet han i vektklassen 150 pund. Dette er igjen en olympisk kategori.

«Det er veldig vanskelig å bytte vektklasse. Det vil være nødvendig å legge til muskelmasse og styrke. Hastigheten må også holdes. Så det blir svart arbeid, sa K. Šleiva.

Bryteren innrømmet at de to siste bronseprisene har lagt en lett ansvarsbyrde på hans skuldre. Så det er naturlig at også nå, når det gjelder EM, håper alle at utøveren ikke kommer tomhendt tilbake derfra.

«De fleste prøver å henge opp en medalje på forhånd. Jeg tror imidlertid ingen trenger å henge opp en medalje på forhånd. Tross alt vet du aldri hvordan et løp vil slå ut. Når du har vunnet, går det bra. Fordi å stille med medalje før start kan tvinge utøveren til å slappe av for tidlig, noe som ikke er bra. Det er bedre å si før kampen at det er flott at utøveren prøver å få ham til å ta høyest mulig posisjon», åpnet K. Šleiva.

3. mars Eksekutivkomiteen til UWW forbød russiske og hviterussiske idrettsutøvere å delta i internasjonale konkurranser. Internasjonale turneringer som er planlagt å finne sted i disse landene i år er også kansellert. Så det blir ingen brytere fra disse landene i EM. Der på grunn av krigen ikke utkjempet og ukrainerne.

«Jeg tror sistnevnte situasjon kan bidra til en viss endring i resultatene. I vår sport er russere, hviterussere og ukrainere toppidrettsutøvere. Disse landene tar alltid med seg veldig dyktige brytere til konkurransene. Men det er selvfølgelig vanskelig å spå noe her igjen. Tross alt må ikke alle konkurranser møte motstandere fra disse landene. Selv om sjansene for å vinne Old Continent Championship kan være høyere, sa vinneren av EM og verdensmesterskap.

Hva venter deg etter mesterskapet i Ungarn? Ifølge K.Šleiva blir ikke forrige sesong noe spesielt. Som hvert år blir det mange internasjonale konkurranser, fra 10. til 18. september. Verdensmesterskapet i bryting er planlagt i Beograd (Serbia). «Jeg ønsker å vise det beste resultatet i hver konkurranse. Hvis vi klarte å triumfere i EM og verdensmesterskap, ville det vært veldig bra, sa K. Šleiva med et smil.

You may also like

Leave a Comment