Home » Refleksjon over aksjemarkedet. Sterkt møte mellom Allegro og kullselskaper

Refleksjon over aksjemarkedet. Sterkt møte mellom Allegro og kullselskaper

by Gunnar Garfors

Investorer i Europa og på Warszawa-børsen kunne se til det såkalte Fed-protokollen torsdag. Stemningen i aksjemarkedene ble allerede påvirket av Wall Streets reaksjon, som onsdagens økt så minimale endringer i lokale indekser og viste liten overraskelse fra Federal Reserves fortelling. Som sådan ventet kjernemarkedene en oppgang i aksjekursene, som fant sted på WSE etter en rekke daglige fall som slettet årets WIG20-oppgang.

I løpet av dagen kom nøkkeldata om eurosonens inflasjon og den amerikanske økonomiens BNP. I tillegg viste arbeidsledigheten i Polen seg å være den høyeste siden april 2022 og var 5,5 prosent i januar. Styrkingen av dollaren observert om morgenen ble stoppet i andre halvdel av ettermiddagen. brakte litt lettelse til gullet. Oksene på WSE benyttet seg av den kommende muligheten til å motvirke budet og heve prisene til de fleste selskaper på Warszawa-børsen.

WIG20 økte med 1,55 prosent. TIG var opp 1,32 prosent. Pluss 1,02 prosent. mWIG40-oppføringene steg 0,59 prosent. sWIG80. Omsetningen bekrefter imidlertid ikke involveringen av mer kapital i dette trekket, siden den bare oversteg PLN 759 millioner på det brede markedet, hvorav PLN 651 millioner gjaldt selskaper fra WIG20-indeksen.

«På torsdag har vi en korreksjon etter tre dager med ganske kraftige nedganger knyttet til at onsdagens sesjon var relativt god i USA og at markedene har tatt seg opp igjen. Etter min mening kan denne korreksjonen strekke seg inn i neste økt. men jeg ville ikke forvente en klar markedsvending fra dagens nivåer, sier Tomasz Czarnecki, direktør for DM BPS» analyseavdeling, til PAP Biznes.

Markedsmiljøet, som skremmer investorer, har ikke endret seg etter hans mening, sa analytikeren.

«Rentene i USA vil sannsynligvis stige ytterligere, kanskje ikke med 0,5 prosent, men med 0,25 prosent, men sentralbanken, som ønsker å begrense inflasjonen, vil neppe bestemme seg for å avslutte den nåværende syklusen med det første. Det kan vare til høsten. På den annen side, på grunn av årsdagen for starten av krigen i Ukraina i morgen, er det en viss risiko for eskalering fra Russland, så investorer er veldig forsiktige for øyeblikket, sa han.

På sektornivå er 11 av 14 bransjeindekser opp. Bare kjemikalier (-0,1 %), medisiner (-0,32 %) og klær (-0,45 %) forble under merket. Drivstoff (2,74%), spill (1,52%) og media (1,31%) fikk mest. Bankene steg 1,26 prosent etter fem økter ned. Sesjonsstatistikk viste at 48 prosent. Rentene steg og falt 34 prosent.

I WIG20 skilte JSWs aksjekurs seg ut (4,65%), som steg på linje med andre kullindustriselskaper. Prisen er tilbake over PLN 55 per aksje-nivå, som har vært en sterk støtte de siste ukene, brutt av torsdagens økt.

Bemerkelsesverdig var også Allegro-renten (2,89%), som ifølge Tomasz Czarnecki er en lakmustest av utenlandske investorers oppførsel. «Når situasjonen i USA forbedres, vil Allegro-aksjene stige», konkluderte analytikeren. Alibabas resultater dukket opp i markedet, og den kinesiske e-handelsgiganten slo forventningene, med en økning på 14 prosent. bedre år.

Aksjene i PKN Orlen med høyest omsetning (PLN 103,5 millioner) fortsatte å øke (2,88 %) etter oppgangen i oljeprisen. I tilknytning til selskapet var det informasjon om opptagelse på overvåkingslisten basert på ESG-standarder fra Pensjonskassen.

De største bankene fikk med seg, ledet av PKO BP (1,73%), hvor omsetningen var den nest største i markedet (88 millioner). Også opp var aksjer i Kruk (2,27%), hvis datterselskap vant et bud på det italienske markedet for å kjøpe porteføljer med usikret gjeld med en samlet pålydende verdi på 188 millioner euro.

Under linjen i blue chip-porteføljen var andeler av Orange (-0,63%), LPP (-0,89%), Grupa Kęty (-0,7%) og KGHM (-0,12%) samt Asseco (-0,06%).

Blant vekstlederne i mWIG40 var aksjene til kullindustriselskaper: Famur (4,7 prosent) og Bogdanka (4,46 prosent). Tauron-aksjene steg også mer (3,39%). Bumech økte med 1,72 prosent. Prisen på Asbis steg med 2,59 prosent. etter publiseringen av resultater for fjerde kvartal. Selskapets finansdirektør sa at han forventer at salget vil øke betydelig i 2023, og utbyttet for 2022 kan være lik eller høyere enn fjorårets.

Ned 1,84 prosent etter fire strake økter ned. ING-kurset steg. Banken kunngjorde at den bestemte seg for å øke kostnadene for juridisk risiko for boliglån i utenlandsk valuta, som vil bli belastet resultatet for fjerde kvartal 2022, med PLN 230 millioner til PLN 293 millioner.

PKP Cargo-aksjer var de mest overvurderte i dette segmentet (-3,38 %), mens tilbaketrekkingen i LiveChat-aksjer (-1,92 %) reflekterer de nylige økningene knyttet til kunstig intelligens og dens potensielle innvirkning på tjenestene til selskaper som .

You may also like

Leave a Comment