Home » Renovering av kapellene på stiene i Kalwaria-helligdommen – RadioMaryja.pl

Renovering av kapellene på stiene i Kalwaria-helligdommen – RadioMaryja.pl

by Catherine Monroe

Calvary Bernardines kunngjorde at restaureringsarbeidet har begynt på åtte historiske kapeller på Guds mors stier i Marian-helligdommen i Kalwaria Zebrzydowska og på tre trebygninger nær basilikaen.

Helligdommen er innskrevet på UNESCOs verdensarvliste sammen med Kalwaria-veiene.

«Nå har arbeidet med kapellene og trebygningene startet. Disse inkluderer åtte kapeller på stiene til Vår Frue rundt helligdommen. Restauratører restaurerer bygninger, inkludert interiørgjenstander i tre og stein, historiske malerier og figurer. Tre bygninger i tre rett ved siden av helligdommen blir også renovert. Etter ferdigstillelse av arbeidene vil de tilpasses for undervisnings- og utstillingsformål. – sa talsmannen for helligdommen, far Tarsycjusz Bukowski.

Som han la til, vil de vare til slutten av 2023.

Byggekostnadene beløper seg til 2,6 millioner euro. Til dette formålet mottok helligdommen midler fra EØS-finansieringsmekanismen – 1,88 millioner euro og fra Kulturdepartementet – 332,1 tusen euro. Euro. Det personlige bidraget beløp seg til EUR 390,7 tusen. Euro.

Helligdommen i Kalwaria driver et prosjekt i samarbeid med vaktmesterne i Den norske kirke i Urnes. Det er det eldste bevarte trestavstempelet i Norge. Grunnlagt på 1100-tallet.Samarbeidet mellom Sankt Bernard og nordmenn fra Kalwaria manifesterer seg blant annet i utveksling av erfaringer og beste praksis, trenere og kulturelle animatører, samt i organisering av opplæring og kurs på området av kulturminnevern.

Helligdommen i Kalwaria er et av hovedsentrene for lidenskaps- og Mariakulten i Polen. Den første grunnleggeren i 1602 var Kraków Voivode Mikołaj Zebrzydowski. Klosteret og kirken ble bygget i 1604-1609. Fra begynnelsen blir de tatt vare på av Saint Bernards. Samtidig ble det bygget stier som minner om hellige steder i Jerusalem i sin topografiske og arkitektoniske sammensetning. De forbinder 41 hellige bygninger med hverandre.

MOS

You may also like

Leave a Comment