Home » Rheinmetall Mission Master XT i Norge – MILMAG

Rheinmetall Mission Master XT i Norge – MILMAG

by Peter Østbye

Fredag ​​1. september annonserte det kanadiske selskapet Rheinmetall Canada (del av det tyske Rheinmetall AG-konsernet) at de har levert det autonome, amfibiske og valgfritt bemannede transportkjøretøyet Mission Master XT (MM XT) til Norge etter vellykket klimatesting i begynnelsen av august. Tester i Finland ved minusgrader.

Foto: Rheinmetall AG

Forsvarets Forskningsinstitutt FFI (Forsvarets Forskningsinstitutt; Norges viktigste forsvarsrelaterte forsknings- og utviklingsinstitusjon) tildelte kontrakten til Rheinmetall AG etter å ha vunnet et anbud med høye krav til mobilitet og leveringsplan.

Ordren kommer bare noen måneder etter at Rheinmetall deltok i de nevnte rettssakene Arktiske mobilitetseksperimenter i Finland, hvor autonomien og mobiliteten til Mission Master XT-kjøretøyet ble testet. Til tross for vanskelige forhold og værforhold på -30°C, navigerte kjøretøyet med suksess frosne elver og klatret på glatte bredder.

Vi er stolte over å ha utviklet systemer som tåler noen av de tøffeste forholdene i verden. Disse siste testene har vist at vi er godt posisjonert for å møte behovene til nordiske land som står overfor lignende utfordringer her i Canada. – sa Alain Tremblay, visepresident for forretningsutvikling og innovasjon i Rheinmetall Canada.

Utviklet av Rheinmetall Canada, Mission Master XT, som ble utgitt 18. juni 2021, kan håndtere is og snø samt sand-, steinete og fjelltopografi. Dens avanserte amfibiske evner lar den sveve og svømme mens den opprettholder full nyttelast. A-UGV-klassen kjøretøy med en masse på 2217 kg kan bære en last på 1000 kg, slik at soldater for eksempel kan frakte utstyret sitt til steder som er vanskelig tilgjengelige. Dieselmotoren lar deg reise 750 km uten å fylle drivstoff, og de innebygde batteriene tillater stillegående drift i opptil 6 timer.

En annen nøkkelfunksjon ved Rheinmetall Mission Master XT er det effektive kontinuerlige dekkpumpingssystemet, som tilpasser (lavt) trykket i de fire store slangeløse dekkene til terrenget for å dekke det bedre. Hjulene fyller sin funksjon selv etter en punktering (maksimal åpning 2 cm bred) og muliggjør MM 2016 eller russiske BigBo og Shatun – merk. Rød.).

I likhet med andre plattformer fra Rheinmetall Mission Master-familien (hovedsakelig flaggskipet Mission Master SP), er MM XT utstyrt med et kunstig intelligensbasert, autonomt kontrollsystem som bruker Rheinmetall PATH-settet (A-Kit), som styrer plattformen takket være sensorer på plassert på plattformen og avlaster operatøren for de fleste aktiviteter. Operatøren beholder imidlertid full kontroll via et nettbrett, smartklokke eller mobil bakkekontrollstasjon designet for Rheinmetall Argus-systemet, eller med Rheinmetall-programvare installert i ethvert slagmarksstyringssystem (BMS). Programvaren lar deg utføre helautomatiske manøvrer, f.eks. For eksempel å følge et annet kjøretøy eller en person, bevege seg i en konvoi, eller utføre autonome navigasjonsmoduser med cyberbeskyttelse mens du velger de beste stiene for å fullføre den angitte ruten fra punkt A til B.

Rheinmetall Canada-teamet deltok på Norwegian Army Technology Days 2023 23. og 24. august og holdt en presentasjon om: Dette vil fremskynde implementeringen av UGV-er og øke tilliten til dem.

You may also like

Leave a Comment