Home » Kasseapparatrevolusjon. Viktige endringer for kjøpere

Kasseapparatrevolusjon. Viktige endringer for kjøpere

by Peter Østbye

E-kvittering er en digital versjon av en tradisjonell finanskvittering. Den tradisjonelle kvitteringen og den elektroniske versjonen er juridisk likeverdige og er laget av Finansdepartementet Forskrift som trådte i kraft 1. april 2020. Siden den gang kan e-kvitteringer brukes som tilsvarende skattedokumenter, inkludert som kjøpsbevis. på tidspunktet for retur av varene eller ved reklamasjon. Teknisk sett ble det mulig å utstede elektroniske kvitteringer i mai 2022 takket være eparagony.pl, den første HUB av sitt slag i Polen.

Resten av artikkelen er under videoen

Se også: Vi var i Radom. Polakkene sa hva de ville bestemme i valget

E-resept. Viktige endringer i systemet

Tidligere tillot applikasjonen E-kvitteringer kun lagring av skanninger av tradisjonelle kvitteringer. Fra 15. september kan vi imidlertid bruke den nye tjenesten. Elektronisk kjøpsbevis tildeles en bestemt person via strekkode uten at selgers data videreformidles. Dette er en stor bekvemmelighet for kunder som returnerer eller bytter.

For å motta en elektronisk kvittering må du først installere applikasjonen. Applikasjonen kobles deretter til e-kvitteringsdistribusjonssystemet for å laste ned en individuell ID. Kunden trenger bare å presentere denne identifikatoren i form av en strekkode til kassereren, som deretter skanner den med en leser, og kassaapparatet sender kvitteringen til utstedelsessystemet.

Fordeler med e-kvitteringer

– Kostnadsbesparelsen i selve skatteprosessen kan være mellom 50 og 80 prosent takket være e-kvitteringer. sammenlignet med papirmodeller – sa Cezary Pierzan, president for Retail Platform, til PAP. Han la til at andelen elektroniske kvitteringer sammenlignet med papirkvitteringer i Polen ikke er stor, men dynamikken i introduksjonen deres øker.

Michał Kwieciński fra eparagony.pl påpekte at e-kvitteringer reduserer driftskostnadene, automatisering reduserer arbeidskraft og forbedrer logistikkprosesser. Han understreket også at de hadde en proøkologisk dimensjon.

– Over 30 millioner liter vann går til spille i Polen hvert år Skog med et areal tilsvarende 115 fotballbaner hugges ned – bare for å erstatte dem med papirkvitteringer som vanligvis havner i søpla uansett – sa Kwieciński.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

MUSH

You may also like

Leave a Comment