Home » Robert Ćwikliński organiserer den åttende fanekspedisjonen. Denne gangen i Norge

Robert Ćwikliński organiserer den åttende fanekspedisjonen. Denne gangen i Norge

by Catherine Monroe

Fanekspedisjon i Norge

Robert Ćwikliński har bodd i Oslo i noen måneder og planlegger å flytte til Nord-Norge neste sommer, å samle inn penger til Dorota Aranin fra Jelcz-Laskowice (Nedre Schlesien). Kvinnen ble født med cerebral parese. – Dorota liker, som meg, å sykle. Han er en veldig åpen og positiv person – sier Robert Ćwikliński.

For en tid siden jobbet han på en skole i Jelcz. «Fundacja ganske enkelt sammen» var også aktiv i byen.

– Jeg fant ut at rektor ved skolen er president i denne organisasjonen, og jeg bestemte meg for å undersøke – sier Robert.

– De gjorde en veldig god jobb, de frivillige var studenter og det var en utrolig energi der inne. Folk hjalp hverandre og stiftelsen selv arrangerte det ene arrangementet etter det andre. Det fikk meg også til å bli kjent med Dorota, som er i en tragisk situasjon hjemme. Moren deres har kreft, så jeg bestemte meg for å hjelpe dem.

Ideen med handlingen er den samme som i tidligere utgaver – Robert vil reise gjennom fotballklubber for å samle t-skjorter og dingser og deretter auksjonere dem bort.

– Ruten avhenger av antall klubber, men jeg regner med at den blir over 2000 kilometer. Mitt hovedmål er å nå Tromsø. Det er andre byer på toppen, men disse regnes som de nordligste byene i Norge, sier Robert.

I disse områdene begynner varmen å bli varmere rundt mai, og det fine og solrike været bør være allerede i juni.

«Da skal det være varmt nok til å ikke fryse og ikke så varmt at du brenner deg». Derfor planlegger jeg å starte ekspedisjonen i juni – legger han til.

Robert prøver å trene, løper regelmessig og på fritiden liker han å sykle.

– Jeg har også en idé om å sykle rundt i Oslo – legger han til. – Jeg vil vise folk forskjellige interessante steder. Jeg skal jobbe med postkortet, men det endelige utseendet er en overraskelse. Hvis du vil kan du få kort av meg, men du må betale til Dorota først.

Selv om ekspedisjonen ikke starter før om noen måneder, kan du hjelpe Dorota i dag. En innsamlingsaksjon ble opprettet på siepomaga.pl-portalen. Kibicowska Expedition 2023. Det er også verdt å følge med på aksjonsprofilen på Facebook.

Så langt har Robert samlet inn PLN 310 000 i tidligere utgaver av Kibicowska-ekspedisjonen.

Les all viktig informasjon fra Strzelce-distriktet. Kjøp den nåværende e-utgaven av «Strzelec Opolski»!

You may also like

Leave a Comment