Home » Royksopp i Polen. Den usannsynlige duoen opptrer på helgens On Air Festival

Royksopp i Polen. Den usannsynlige duoen opptrer på helgens On Air Festival

by Peter Østbye

Når du surfer på nettet og dykker ned i musikknyheter, kan du konkludere med at det beste ligger bak oss. Det meste virker som en oppvarmet, svak parodi på ikoniske mønstre. Derfor er det så flott å se på hva Röyksopp har forberedt. Han ser og lytter.

Musikalsk har de nesten ikke avviket fra sin egen stil, lojale fans vil sikkert kjenne dem igjen hvor som helst, og likevel høres ingenting ut som det andre. Det har gått så lang tid siden forrige prosjekt at de sikkert kunne lokke inn lyttere og servere dem en remikset versjon av gamle låter som de lengtende mottakerne ville svelge som en fangst. De har tross alt nok en gang klart å skape noe nytt samtidig som de har bevart sin musikalske identitet.

Fra et kunstnerisk synspunkt satset de på noe helt nytt. I stedet for musikkvideoer eller visualiseringer, fikk vi noe som filmillustrasjoner. Bildene er laget i samarbeid med unge billedkunstnere. Vanedannende, hypnotisk grafikk passer bra med elektronisk musikk. Selve ideen viste seg å være en flott løsning – du beveger deg med tiden uten å gi opp din personlige stil. Det perfekte kompromiss og mesterlig bruk av teknologi fra det 21. århundre.

Alle elementene som utgjør det surrealistiske universet til dype mysterier kan høres og ses på et spesiallaget prosjektnettsted:

deepmysteries.royksopp.com

Tekst: Zofia Markiewicz

You may also like

Leave a Comment