Home » Russland krasjer og forverrer situasjonen, Ukraina legger den bak fotballen

Russland krasjer og forverrer situasjonen, Ukraina legger den bak fotballen

by Erlend Loe

På grunn av invasjonen av Ukraina ble Russland utestengt fra europacupene (Spartak Moskva fra forrige sesongs 1/8-finale i Europa League da de ble det siste russiske laget i cupene og alle lag denne sesongen). Det har ukrainerne allerede dratt nytte av denne sesongen – Russland startet denne sesongen på 8. plass på UEFAs nasjonale rangering, men Zenit St. Petersburg mistet en garantert plass i Champions League gjennom utestengelse. Og denne plassen kom til 12. plass i UEFA-rangeringen til Ukraina – takket være det Shakhtar Donetsk Han trengte ikke å bryte gjennom kvalifiseringsrundene.

se videoen
Milik om biologisk far: Jeg søker ikke kontakt med ham

Til tross for mangel på lag, fikk Russland 4.333 poeng for denne sesongen. UEFA tok denne avgjørelsen basert på Russlands dårligste resultat de siste fem sesongene. Det er fortsatt ikke mye, så Russland ligger på 16. plass etter siste runde i cupen.Dette er veldig dårlige nyheter, for selv om Russland spilte i cupen igjen, ville de bare ha én plass og det var i Champions League-kvalifiseringsrunden. Bak Russland er det også andre land som sannsynligvis vil overta dem denne sesongen: Danmark, Kroatia og Tyrkia (Hellas sjanser er lavere ettersom bare Olympiakos er igjen i cupen, som også har svært dårlige resultater).

Ukraina har tre lag i europacupene

Men Russlands fordypning er gode nyheter for Ukraina. Ukraina, som har tre klubber i gruppespillet: Shakhtar Donetsk i Champions League (4 poeng på to kamper), Dynamo Kyiv i LE (0 poeng på to kamper) og Dnipro-1 i LKE (3 poeng på to kamper). Mens Dynamos situasjon allerede er vanskelig, vil Shakhtar og Dnipro-1 kjempe om opprykk til knockout-stadiene, noe som vil gi flere poeng til Ukraina, noe som vil tillate Russland å forlate og kjempe om enda høyere posisjoner.

Østerrikere reagerer på Lech Poznań-nederlaget ved LKE

Ukrainerne kan teoretisk sett til og med tenke på å rykke opp til 12. plass – Norge har litt mer enn et poeng mer. Den 15. posisjonen tillater utgang i el. Champions League to lag og direkte deltakelse i landets mesterskap garanterer 10. eller 11. plass (avhengig av hvem som vinner Champions League og LE). 10. Østerrike er for øyeblikket utenfor rekkevidde, Serbias tap mot 11. Serbia er også klart (snaue tre poeng).

Nasjonal UEFA-ranking. Konkurrer om plassene som gir deg head-to-head-spill i LM (10. eller 11. plass) og to lag i kvalifiseringen (15. plass):

 • 9. Belgia 33.200 poeng
 • 10. Østerrike 32 poeng
 • 11. Serbia 29.375 poeng
 • 12. Norge 27.750 poeng
 • 13. Tsjekkia 27.550 poeng
 • 14. Sveits 27.425 poeng
 • 15. Ukraina 26.700 poeng
 • 16. Russland 26.215 poeng
 • 17. Danmark 25.225 poeng
 • 18. Kroatia 25.150 poeng
 • 19. Tyrkia 25.100 poeng
 • 20. Hellas 24.725 poeng

Foreløpig er det ikke kjent om og når Russland spiller i cupen igjen. Snart må UEFA ta en viktig avgjørelse: om Russland skal delta i Euro 2024 (som vil bli holdt i Tyskland). Trekningen finner sted 9. oktober og kvalifiseringsrundene starter i mars 2023. – Saken er fortsatt under behandling – UEFA har svart på russernes spørsmål. Angivelig vurderer også IOC (International Olympic Committee) å gjenopprette Russland.

Det var også en endring andre steder i UEFA-landrankingen etter kampene torsdag: Polen rykket opp fra 28. til 27. plass foran Slovakia, mer informasjon er tilgjengelig her >>

You may also like

Leave a Comment