Home » Russere er rasende over Björgens tilståelse og gjør narr av nordmennene. «En feil»

Russere er rasende over Björgens tilståelse og gjør narr av nordmennene. «En feil»

by Thure Lindhardt

Den fremragende norske skiløperen Marit Bjørgen innrømmet i sin selvbiografi at under verdenscupen 2017 i Lahti var en av hennes dopingprøver positiv på en av testene hennes.

En av de største talentfulle skatere er død. En tragisk ulykke på hans 23-årsdag

– Noen tårer har lekket ut – slik beskriver Bjørgen sin reaksjon på testen for NRK, som viste at det ble påvist et stoff som den gang var forbudt i kroppen hennes. I selvbiografien siterte hun en hel historie som nå bare er en anekdote, men så var det én ting som holdt nordmannen søvnløs. Analysen av Bjoergens urinprøve viste tilstedeværelsen av nandrolon – et steroidmedikament med anabole og androgene effekter og, ifølge portalen euro-sterydy.pl, «et middel som akselererer proteinsyntesen og stimulerer også sult, øker mineralisering og beinvekst». . . Stoffet står på World Anti-Doping Agency (WADA) liste over forbudte stoffer.

Hvorfor fikk ikke media og fans vite om saken før fire og et halvt år senere? Det internasjonale skiforbundet (FIS) avsluttet sin etterforskning av saken uten å åpne en offisiell etterforskning og godtok Björgen-leirens oversettelser. Disse bekymrede forsøkene på å utsette idrettsutøverens menstruasjonssyklus takket være stoffet Primolut-N. Den norske laglegen Petter Ohlberg mener at nandrolonet i den norske kvinnens kropp ble økt av dehydrering under den 30 kilometer lange M¦-løpet.

Russerne er opprørte etter at Björgens dopingbruk ble avslørt. «Hvis det gjelder en russer, vet alle umiddelbart»

Aleksander Pan¿inski, Vanouver toer i langrenn, kommenterte hele saken. – Hadde det handlet om en russisk idrettsutøver, ville FIS ha handlet annerledes. Om det gjelder en russer, vet alle. Media skal bare finne ut om spilleren er diskvalifisert – tordnet Pan¿inski, hvis uttalelse er sitert av portalen sportinwinter.pl.

«Ville FIS ha mot til å skjule all informasjon og ikke åpne en dopingsak? Vel, om Marit. Hun fortalte sannheten og hun vil ikke gjøre noe med henne. Men spredningen av boken» Mesterens hjerte «kl. minst i Norge blir utsolgt umiddelbart», leser vi på den russiske portalen championat.com.

Også den russiske journalisten Dmitrij Gubernev, som kommenterte skikonkurransen på TV, uttalte seg sterkt. «De tar det alle ved et uhell,» sa han sarkastisk.

Husk at på grunn av doping kan ikke idrettsutøvere fra Russland konkurrere i mesterskap og høre nasjonalsangen under deres flagg. Russland ble ekskludert fra alle store sportskonkurranser i verden i to år av Lausanne Court of Arbitration for Sports (CAS). Straffen gjelder fra 17. desember 2020 til 16. desember 2022.

Janne Ahonen«Janne Ahonen eksisterer ikke lenger». Han forandret livet fullstendig. Et tungt slag

Björgen avsluttet karrieren etter sesongen 2017/2018. Siden den gang har hun ikke dukket opp i verdenscupkonkurranser, men har gått tilbake til å løpe skimaraton og trening.

You may also like

Leave a Comment