Home » Russisk legende styrte ikke – nordmenn ble kalt «astmatikere»: «De løper med sprøyter»

by Connie Nielsen

Nesten alle løp ble dominert av teamet fra den russiske olympiske komité (ROC), men Eduard Latypov «brøt sammen» psykologisk i den siste skyterunden. Han brukte 3 ekstra runder, men det var ikke nok for ham. Etter 8 skudd gjensto 2 avdekkede mål. Før siste skyterunde hadde E.Latypov 59,3 sekunder. Avanserte nordmennene, og etter den skytingen kom han tilbake til banen på tredjeplass, 40,6 sekunder tilbake, noe som ga russeren et tap på over halvannet minutt.

Dmitry Vasilyev, en av de legendariske russiske skiskytterne, sa til Eurosport etter løpet at han var skuffet over at seieren ble feiret av nordmennene.

«Nordmennene er heldige i dag. Vi tapte to minutter og Christiansen gjorde det bra i sluttfasen. Selvfølgelig var suksess en viktig faktor også her, men hell skal sies om de sterkeste. Jeg hadde vært mer fornøyd om franskmennene hadde vunnet .De er bedre enn disse astmatikere. De løper med sprøyter som stikker opp av alle lommene,» sa Vasilyev, og minnet om at et betydelig antall av Norges mest dyktige idrettsutøvere lider av astma og bruker spesielle preparater.

Wassiljew, 59, er to ganger olympisk mester. Han og lagkameratene hans i 1984. og 1988 vant OL-stafetten i skiskyting. For øvrig i 1984. Litauen Algimantas Šalna vant også gull med ham.

Kilde: sportas.lt