Home » Russland-Ukraina-krigen. Sport mot Putin. De viktigste sanksjonene for Russland

Russland-Ukraina-krigen. Sport mot Putin. De viktigste sanksjonene for Russland

by Catherine Monroe

  • På grunn av invasjonen av russiske tropper i Ukraina, har staten styrt av Vladimir Putin vært utsatt for en rekke sanksjoner innen sport. De gjelder nesten alle disipliner
  • F1-verdensmesterne Max Verstappen og Sebastian Vettel var de første som trakk seg fra den russiske Grand Prix. Kort tid etter kunngjorde FIA ​​at arrangementet ble avlyst
  • Organiseringen av volleyball-VM i Russland er i tvil. FIVB sa fredag ​​at forberedelsene til arrangementet fortsetter som planlagt, men det polske laget er tydeligvis imot å reise til Russland for turneringen
  • Russlands angrep på Ukraina [RELACJA NA ŻYWO]

Lørdag morgen annonserte presidenten i det polske fotballforbundet, Cezary Kulesza, at laget vårt ikke har til hensikt å spille mot Russland i sluttspillet for deltakelse i verdenscupen. Like etter ble en lignende melding også publisert av den tsjekkiske og svenske siden. En spesiell uttalelse ble også gitt ut av polske fotballspillere på sosiale medier lørdag. under ledelse av Robert Lewandowski.

FIFA skal avgjøre skjebnen til det polske og russiske landslaget i VM-sluttspillet.

LM-finalen er utsatt, Gazprom-logoen forsvinner fra T-skjorter

Noen dager tidligere hadde UEFA besluttet å flytte Champions League-finalen i inneværende sesong fra St. Petersburg i Russland til Stade de France i Paris. Han så blant annet etter Tomasz Frankowski, medlem av EU-parlamentet og tidligere representant for Polen, som var en av initiativtakerne til MEPs brev til UEFA-president Aleksander Ceferin.

UEFA kunngjorde også fredag ​​at alle kampene til det russiske og ukrainske nasjonal- og klubblaget i deres konkurranser vil bli spilt utenfor territoriene til disse landene.

Det europeiske forbundet har fortsatt en sponsorkontrakt med det russiske selskapet Gazprom. Den tyske dagsavisen «Bild» protesterte mot reklamen deres og firmalogoen ble fjernet fra Schalke 04-lagets trøyer etter flere år.


Foto: BILD

Bild.de

Lørdag ble det også offentliggjort opplysninger om at den russiske oligarken Roman Abramovich er nært knyttet til Vladimir Putin han trakk seg fra videre ledelse av London-klubben Chelsea FC. Ifølge enkelte kommentatorer er dette første skritt mot at den russiske milliardæren skal selge klubben.

Vil FIVB avlyse verdensmesterskapet i volleyball i Russland? Polen og den olympiske mesteren krever det

Volleyball-VM i Russland starter etter planen 26. august. Til tross for invasjonen av Ukraina av Putins styrker på fredag, kunngjorde FIVB at forberedelsene til turneringen gikk etter planen.

De polske volleyballspillerne Andrzej Wrona og Michał Kubiak er rasende over denne avgjørelsen. – I en slik situasjon tar sporten seg i baksetet og det er åpenbart. Å kombinere sport med politikk har aldri vært bra, men jeg tror at det å spille i Russland og mot Russland ikke er mulig for noen – sa Kubiak i et intervju med «Przegląd Sportowy».

Hans forargelse over oppførselen til World Volleyball Federation Sebastian Świderski, presidenten for den polske foreningen, kom også med en uttalelse lørdag. Stjernen til de olympiske mesterne fra Frankrike, Earvin N’Gapeth, annonserte på sin side direkte på Twitter at han ikke skulle til Russland for VM.

«Uten meg, takk» – skrev franskmennene kort og siterte FIVB-uttalelsen.

VM skal arrangeres i Russland, men ikke volleyballkampene i Nations League. Det meldte FIVB lørdag. «Som svar på den forverrede situasjonen i Ukraina, har FIVB informert Volleyballforbundet i Russland om at de to rundene av Nations League, som skal spilles i Russland i juni og juli, vil bli flyttet til en annen arena med umiddelbar virkning.» sa World Volleyball Federation Offisiell melding.

Begge polske landslagene deltar i League of Nations, hvorav to turneringer skal holdes i Russland i 2022. Kvinnene skulle etter planen konkurrere i Ufa (28. juni – 3. juli) med vertene, landslagene i Italia, Den dominikanske republikk og Kina. Biało-Czerwoni på sin side skulle etter planen spille i Kemerów fra 5. til 9. juli. Det er planlagt kamper med Iran, Slovenia, Nederland og Russland. Hvor rivaliseringen vil gå er foreløpig ikke kjent.

F1: Protest av verdensmesterne. 2022 Russian Grand Prix kansellert

Torsdag kveld ble beslutningen tatt om å avlyse den russiske Grand Prix i F1. Verdensmestrene Max Verstappen og Sebastian Vettel var de første som konkurrerte på Sotsji-banen. Inkludert under press fra deres kommentarer, bestemte F1 og FIA seg for å kansellere verdenscuprunden planlagt til 23.-25. september 2022.

«FIAs verdensmesterskap i Formel 1 besøker land rundt om i verden med en positiv visjon om å forene mennesker og bringe nasjoner nærmere. Vi er triste og sjokkerte over det som skjer i Ukraina. Vi håper på en rask og fredelig løsning på den nåværende situasjonen. Torsdag kveld diskuterte Formel 1, FIA og lagene alle omstendighetene og, tatt i betraktning alle interesserte parters mening, kom de til den konklusjon at under de nåværende omstendighetene er det ikke mulig å ha den russiske Grand Prix. « skrev F1 og FIA i en felles uttalelse.

FIS har avlyst hopp-VM i Russland. Nordmenn vil ikke ha russere på Raw Air

«Etter tett samråd med interessenter, av hensyn til sikkerheten til alle deltakerne og integriteten til verdenscupen, har FIS besluttet å kansellere eller flytte alle verdenscupkonkurranser som er planlagt i Russland fra nå til slutten av sesongen til andre steder. «, heter det i uttalelsen FIS-kunngjøring. Avgjørelsen fra Det internasjonale skiforbundet påvirker verdenshoppkonkurransen i skihopp, langrenn, skicross og skiakrobatikk for kvinner.

Liste over avlyste arrangementer:

  • Ski Cross World Cup – Solniechnaya Dolina, 25.-27. februar
  • Verdenscup i akrobatisk hopp – Jarosław, 26.-27. februar
  • VM i akrobatisk hopp – Moskva, 5. mars
  • VM i hopp for kvinner – Nizhny Tagil, 19.-20. mars
  • VM i hopp for kvinner – Tsjaikovskij, 26.-27. mars
  • Verdenscup i langrenn – Tyumen, 19.-20. mars

Også Norges Skiforbund sa lørdag at de ikke ønsker at russiske utøvere skal delta i de kommende ski-VM og ski-VM i Norge.

– Russlands brudd på folkeretten og angrep på det ukrainske folket krever internasjonal fordømmelse og sanksjoner, heter det i uttalelsen. «Beskjeden fra Norges Skiforbund til Russland og de russiske utøverne er krystallklar – vi ønsker ikke din deltakelse,» tilføyer Skiforbundets tjenestemenn.

Vi vil minne om at det fra 2. mars til 6. mars arrangeres en rekke World Cup hoppkonkurranser kalt Raw Air i Norge. Starten på skiflyging-VM i bakken i Vikersund er planlagt til 10. mars. Det er mulig at den beste russiske hopperen, Jevgenij Klimov, som gjorde en frekk gest til kameraet på lagkonkurransen i Lahti lørdag, ikke blir med i den nevnte konkurransen.

Speedway-løpet i verdenscupen avlyst. Hva er det neste for Euroleague-basketkampene?

Det ble også kunngjort på lørdag at Speedway Grand Prix-myndighetene har besluttet å avlyse verdenscuparrangementet som er planlagt til 9. juli i Togliatia, Russland.

«I lys av de ekstremt triste og bekymringsfulle hendelsene i Ukraina, bekrefter FIM, verdens styrende organ for motorsykkelsport, sammen med Discovery Sports Events, arrangøren av FIM Speedway Grand Prix-serien, at under de nåværende omstendighetene er dette ikke mulig. , for å organisere FIM Speedway GP MFR – Togliatti «- skrev arrangørene i en uttalelse publisert av portalen fimspeedway.com.

Det er mulig at på grunn av kanselleringen av konkurransen i Russland, vil en ekstra runde av verdensmesterskapet i speedway bli avholdt i Polen.

Tre kamper til de russiske lagene i EuroLeague basketlag ble også avlyst torsdag. For øyeblikket er det ikke kjent hvordan situasjonen vil utvikle seg og hva som vil skje med de neste kampene til disse lagene i europeiske konkurranser.

Uavhengig av avgjørelsen fra Euroleague-myndighetene, er en fortsettelse av konkurransen som involverer russiske lag i Żalgiris Kaunas utenkelig. Det meldte den litauiske mesteren denne sesongen vil ikke spille kamper med lag fra Russland.

Selvfølgelig er det mange flere sportssanksjoner for staten styrt av Putin. De gjelder nesten alle disipliner. På grunn av invasjonen av russiske tropper, kampene til det polske håndballlaget mot russerne i el. ICH 2022.

You may also like

Leave a Comment