Home » Russlands angrep på Ukraina. Ukrainsk diplomat advarer. Han viste veltalende bevis

Russlands angrep på Ukraina. Ukrainsk diplomat advarer. Han viste veltalende bevis

by Catherine Monroe

  • – FN er sykt. Det er bare et faktum. De var infisert med et virus spredt av Kreml, sa Ukrainas ambassadør til FN
  • Som bemerket av Kyslyca, i anerkjennelse av «republikkene» i Donbass, kopierte Kreml «ord for ord» dekretet som ble utstedt etter invasjonen av Georgia i 2008. Han viste frem begge dokumentene som bevis
  • Han understreket at Ukraina ønsket fred og en politisk løsning på krisen
  • Ytterligere viktig informasjon finner du på Onet-hjemmesiden

– FN er sykt. Det er bare et faktum. De ble infisert med et virus spredt av Kreml. Om vi ​​overgir oss til ham er i medlemmenes hender, sa diplomaten og anklaget Russland for et angrep på det internasjonale systemet. Han kommenterte Moskvas anerkjennelse av separatistiske parastater i Donbass.

Som bemerket av Kyslyca, i anerkjennelse av «republikkene» i Donbass, kopierte Kreml «ord for ord» dekretet som ble utstedt etter invasjonen av Georgia i 2008. Han viste frem begge dokumentene som bevis.


Foto: PAP/EPA/JASON COAL

Ukrainas ambassadør til FN Serhiy Kyslitsa viser en sammenligning av de to dokumentene

– Hvem av medlemmene som er tilstede her blir neste? – spurte diplomaten.

Han understreket at Ukraina ønsket fred og en politisk løsning på krisen. – Vi er på landet vårt. Vi er ikke redde for noen og noe. Vi skylder ingen noe. Og vi vil ikke gi noe tilbake til noen – la han til.

Resten av teksten er under videoen

Nattmøte i FNs sikkerhetsråd

Den ekstraordinære sesjonen til FNs sikkerhetsråd i New York fant sted tirsdag klokken 03.00 polsk tid. Det ble innkalt etter at Vladimir Putin mandag kveld undertegnet et dekret som anerkjenner uavhengigheten til de to separatistiske «folkerepublikkene» Luhansk og Donetsk.

– Dette trekket fra president Putin er åpenbart grunnlaget for et forsøk på å skape et påskudd for en ny invasjon av Ukraina, sa USAs FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield.

Den amerikanske representanten var ikke den eneste som fordømte Russlands handlinger mandag. Kritikk av Russland har blitt uttrykt av diplomater fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Brasil, Kenya, Gabon, Irland, Norge, Albania, Mexico og Ghana. Mange av dem husket at Russland torsdag forsikret rådet om at Minsk-avtalene måtte implementeres, mens handlingene mandag brøt med bestemmelsene.

– Hovedårsaken til at Russland anerkjente Folkerepublikkene Donbass, var Ukrainas avslag på å starte samtaler med dem, sa Russlands FN-ambassadør Vasily Nebenzia under en ekstraordinær sesjon i Sikkerhetsrådet. Han anklaget Vesten for å sabotere Minsk-avtalene.

Nebentsia anklaget Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, for å ha skuffet håp om fred i Donbass. – Dessverre tok de som hadde håpet at de nye ukrainske myndighetene ville ta en fredelig holdning feil, da de raskt gikk tilbake til krigsretorikk […] og gjorde alt for å sabotere og til slutt ødelegge Minsk-avtalene, og viktigst av alt nektet å snakke direkte med representanter for Donetsk og Lugansk, sa diplomaten.

You may also like

Leave a Comment