Krisen aner jeg ikke. Saint-Gobain ble grunnlagt i 1665 og fullført i 2021 «de beste resultatene i sin historie», ifølge administrerende direktør Benoit Bazin. Inntektene økte med 15,8 % til 44,16 milliarder euro og nåværende nettoinntekt nådde 2,8 milliarder euro, opp 50 % fra 2019, like før pandemien. Byggevarespesialisten oppnådde for første gang en tosifret driftsmargin.
Leder innen isolasjon
Saint-Gobains aktiviteter blir sterkt styrket av energiomstillingen. Særlig presser hun på for bedre isolering av boliger (halvparten av konsernets virksomhet), men også for utvikling av boliger som forbruker mindre CO2. To sektorer der den franske mesteren er verdensledende. I fjor ble 21 fabrikker eller nye produksjonslinjer åpnet over hele verden, en fjerdedel av dem i Asia.
Bestillinger vil fortsatt mottas: «I Europa trenger 35 millioner bygninger renovering og regjeringer strammer inn regelverketoveralt, overalt, overalt «, forklarer Benoit Bazin. Dette er tilfellet i Frankrike med RE2020 eller det kommende forbudet mot å leie innkvartering som anses som en termisk sikt.
→ LES. Saint-Gobain girer opp et gir
Selv stigende energipriser er ikke altfor bekymringsfullt for Saint-Gobains sjef, som ser det som en forretningsmulighet. Det setter fart «bevisstheten til regjeringer» ikke være mer avhengig av russisk gass og et fat olje for 100 dollar ».
Prioritet på lønnsomhet
gjennom produkter «betydelige», Selskapet har også råd til å videreføre prisøkninger i sine tariffer. En fordel i dagens sammenheng. fokusert «Slitesterk konstruksjon», Saint-Gobain fokuserer også på lønnsomhet. Selskapet har foretatt 20 avhendelser (som Lapeyre i Frankrike) og 37 oppkjøp i løpet av det siste året, og har for eksempel blitt en av verdens ledende innen byggkjemikalier, en svært raskt voksende sektor som gjør det spesielt mulig å redusere karbonavtrykk av betong og redusere sement. Så han kjøpte franske Chryso og amerikanske GCP. «Vi har nådd en milepæl i vår vekstprofil », sier administrerende direktør i Saint-Gobain.
Den gamle speilfabrikken bygget under Ludvig XIV er også eksemplarisk. Siden 2017 har den redusert sine karbonutslipp med 23 % og økt investeringene på dette området. I Norge skal anlegget i Fredrikstad bli verdens første CO2-nøytrale produksjonssted for gipsplater.
«Amatørkaffenerd. Lidenskapelig talsmann for øl. Tenker. Hardcore nettjunkie. Unapologetisk leser.»