Home » Sang- og danseensemblet «Śląsk» legger ut på en turné i USA

Sang- og danseensemblet «Śląsk» legger ut på en turné i USA

by Catherine Monroe

Sang- og danseensemblet «Śląsk» skal snart på turné i USA. Fra 29. september til 9. oktober vil kor- og ballettartistene til Koszęcin Ensemble besøke 9 amerikanske byer og holde 10 konserter.

Påmelding til vår siste konferanse har startet. PRECOP 27, i regi av WNP.PL, finner sted 18.-19. oktober og går foran COP27 klimatoppmøtet i Egypt. Vi inviterer!

Ifølge Agnieszka Kukuła, talskvinne for bandet, har prosjektet som mål å presentere et kunstnerisk program for et bredt publikum, som er en samling av polske sanger og danser og verk fra andre nasjoner. I tillegg til flaggskipet til folkerepertoaret til «Śląsk»-ensemblet, inkluderer programmet også ungarske, spanske, irske og slovakiske danser, hasidiske danser og vokalstykker: sangen «Jidai» på japansk, den greske «Athina», Italiensk folkesang «Montanara» og den berømte «O sole mio». Et nikk til det amerikanske publikummet vil være den populære sangen «America The Beautiful», som – sammen med hymnen – er en stift i lokalpatriotiske feiringer.

«Det rike, internasjonale programmet har pedagogisk verdi. Konsertene vil ikke bare være et stykke Polen gitt til amerikanske Polonia, men også en fargerik reise gjennom mange verdenshjørner, en interkulturell dialog som vil vise vårt lands åpenhet for rikdommen i nasjonalarven i mange land» – understreker Agnieszka Kukuła.

Den amerikanske turneen inkluderer: New Britain, Jersey, West Bronx, Philadelphia, Worchester, Albany, Buffalo, Cleveland og Chicago – to konserter vil bli holdt i sistnevnte by. Ruten foregår innenfor prosjektet «ŚLĄSK TOUR – jorden rundt på 80 minutter». Kunstnerisk inspirasjon fra sang- og danseensemblet + ŚLĄSK + i skapelsen av interkulturell dialog. Polen i krysset av kulturer fra Japan til Israel til USA.» Prosjektet ble medfinansiert av ministeren for kultur og nasjonalarv som en del av programmet Inspirational Culture. Hovedmålet er å fremme polsk kultur til utsiden av Polen, popularisere nasjonalarven skapt av nesten 70 kunstneriske sommeraktiviteter til gruppen «Śląsk» rundt om i verden, og utdype båndene mellom polske kulturkretser og amerikanske Polonia.

21. september startet sang- og danseensemblet «Śląsk» sin 70. kunstneriske sesong. Forrige sesong gjennomførte han konsertturneer i Sør-Europa – til Serbia, Kroatia, Ungarn og Slovakia, han dukket opp i Dubai som regional ambassadør på EXPO2020, i Italia under jubileumsfeiringen på Monte Cassino, i Norge implementerte han prosjektet «Musikalske retransmissioner» og har fullført sin turné i Saudi-Arabia de siste dagene. Bandets samling av priser ble utvidet til å omfatte Fryderyk-statuetten og platinaplaten for prosjektet med rapperen Miuosh kalt Modern Songs.

I august opptrådte bandet «Śląsk» foran mange tusen tilskuere på Top of the Top Sopot-festivalen eller under den berømte konsertturneen «Meskie Granie».

Denne høsten, etter hjemkomst fra USA, skal artistene også opptre i Japan, og i den nye sesongen blir det i tillegg til flere planlagte utenlandsreiser en lang turné i blant annet Frankrike. 24. september har Songs Contemporary Live i Cavatina Hall premiere – den første i Polen og en av de første konsertinnspillingene i verden som er gjort i Dolby Atmos-teknologi.

Høydepunktene i 70-årsjubileet til dansesangensemblet «Śląsk» er planlagt til juni neste år under en galla på Det store teateret i Warszawa og 1. juli på den årlige store kunstneriske pikniken «Święto Śląska» i Koszęcin.

Sjekk ut vår siste «The Power of Opinion». Vi snakket i over en time med presidentkandidatene Ruda Śląska, Michał Pierończyk og Krzysztof Mejer. Stemmegivning i en by i sentrum av Schlesien – ifølge statsvitere – det viktigste valget i år.

You may also like

Leave a Comment