Home » SAS-piloter protesterer. Flyselskaper vil kansellere flyvninger

SAS-piloter protesterer. Flyselskaper vil kansellere flyvninger

by Gunnar Garfors

Etter mislykkede samtaler med arbeidsgiver om ny tariffavtale varslet SAS-piloter streikestart med umiddelbar virkning. Protesten kan bety kansellering av 200 til 250 daglige flyvninger for 30.000 mennesker. passasjerer.

Dette er virkelig dårlige nyheter. Hvordan skal vi tiltrekke nye investorer under slike forhold? Med en uansvarlig avgjørelse setter pilotene fremtiden til selskapet i fare med 8000 arbeidsplasser, meldte SAS-sjefen.

Skandinaviske flyselskaper sliter økonomisk. SAS kjører et spareprogram. Den svenske regjeringen har nektet å rekapitalisere selskapet.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Enslige forsørgere kan gjøre opp igjen med barna sine. Det er ett unntak

Parallelle forhandlinger mellom pilotforeninger i Sverige, Danmark og Norge har pågått siden november i fjor. I begynnelsen av juni kunngjorde fagforeningene at de hadde til hensikt å starte en protest, mekling startet 13. juni, og fristen for streikens start ble utsatt.

Store permitteringer i SAS

Konflikten er knyttet til permittering av 560 piloter under pandemien og påfølgende ansettelse av ansatte på nye, dårligere vilkår hos andre SAS-tilknyttede selskaper. Den forrige tariffavtalen gikk ut i mars.

Protesten gjelder flyvninger som drives av SAS Scandinavia, som står for halvparten av forbindelsene. SAS Link, SAS Connect og fly fra eksterne partnere er designet for å støtte uavbrutt forbindelse.

problemer over hele Europa

Situasjonen i luftfartsbransjen er svært spent denne julesesongen. Brussels Airlines vil kansellere 675 flyvninger i juli og august, kunngjorde det belgiske flyselskapet mandag.

Dette er et resultat av avtaler med fagforeninger, som igjen truet med å streike over arbeidsmengden

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss å lage bedre innhold.

Kilde:

MOS

You may also like

Leave a Comment