Home » ME i sandvolleyball. Trener Grzegorz Klimek: Det er flere medaljekandidater

ME i sandvolleyball. Trener Grzegorz Klimek: Det er flere medaljekandidater

by Erlend Loe

I München vil Polen være representert av to duoer – Michał Bryl og Bartosz Łosiak samt Piotr Kantor og Maciej Rudol.

– Jeg håper formen fortsetter å vokse. Vi følger et eget forberedelsesprogram rettet mot gode forberedelser til EM. Jeg håper at formen blir god, vi gjør alt for å forberede oss godt til denne turneringen, for på dette tidspunktet er det en prioritet for oss – understreket Klimek.

SE OGSÅ: Bartosz Heller: Gull av høyeste kvalitet

En uke før EM-start spilte polakkene i den første utgaven av Nations Cup. Konkurransen endte i kvartfinalen.

– Denne turneringen var ikke særlig rettferdig, for man kan vinne hele konkurransen med et sterkt par, slik tilfellet var med de norske. Resultatene på dette arrangementet reflekterer absolutt ikke styrken til hvert landslag, så jeg ville ikke tatt det seriøst. Vi nærmet oss saken som forberedelse, vi hadde en hard kondisjon og styrketrening, faktisk skal vi være strenge fra start denne uken. Jeg tror at Nations Cup på ingen måte er et mål på formen foran EM – innrømmet treneren for det polske laget.

Tidligere år var det Kantor og Łosiak som dannet en duo på internasjonalt nivå, men det ble en endring før sesongstart. Paret Bryl – Łosiak, som vant eliteturneringen i Beach Pro Tour-serien i Hamburg søndag, presterer bedre enn de første turneringene. Ser du på det som en kandidat til EM-medaljen?

– Absolutt. Det er ingen hemmelighet at Piotrek Kantor og Maciek Rudol tok de høyeste plassene denne sesongen, femte og fjerde, og Bartek Łosiak og Michał Bryl vant turneringer tre ganger, endte på fjerde og femte plass i eliteturneringer og vant nylig. Dette er laget vi kan stole mest på, men vi får se. Dette er en annerledes konkurranse, jeg håper at begge lag vil gjøre det bra og vi skal være fornøyd med dem – sa treneren.

Ved den siste utgaven av EM i 2021 vant Kantor og Łosiak bronsemedaljen. Er det mulig å gjenta dette resultatet i år?

– Jeg har stor tro på det. Det er derfor vi drar dit for å kjempe om medaljer og det er vanskelig å si om det blir fordi konkurransen er tøff. Vi får se hvordan konkurransen utvikler seg. Målet vårt er selvfølgelig å spille så bra som mulig, og klarer vi å ta medalje er det kjempebra – la Klimek til.

De ubestridte favorittene til turneringen i München er nordmennene Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Soerum, som har vunnet de fire siste utgavene av denne konkurransen og også er olympiske og verdensmestere. Hvem andre er en formidabel rival for Polen?

– Fra denne sesongens ståsted vil den nederlandske duoen Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen definitivt være veldig sterke, den tsjekkiske duoen Ondrej Perusic og David Schweiner kan også mye. Begge østerrikske lag kan telle og det er også tre italienske lag ledet av Paolo Nicolai som kan få et godt resultat. Spanjolene er fortsatt farlige til tross for at de har spilt litt dårligere denne sesongen. Det er virkelig mange lag som kan gjøre noe stort. Som hvert år er det rundt et titalls medaljekandidater – understreket treneren for de hvite og røde.

fdz, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment