Home » Sasin: Baltic Pipe vil også sende gass kjøpt på den europeiske børsen

Sasin: Baltic Pipe vil også sende gass kjøpt på den europeiske børsen

by Gabriel Scott

Baltic Pipe vil også sende gass kjøpt på den europeiske børsen. Senere i år vil dette prosjektet bli lansert i delvis kapasitet, sa statseiendomsminister Jacek Sasin mandag.

På mandag, under senatskonferansen «Veien til Polen og regionens energiuavhengighet», kunngjorde statsminister Jacek Sasin at prosjektet for å bygge gassrørledningen Baltic Pipe nærmer seg slutten.

Vi har utført dette gassrørprosjektet og det er nå i ferd med å fullføres. Senere i år vil dette prosjektet bli lansert på deler av sin kapasitet. Fra neste år vil den kunne komplettere gassblandingen i Polen med den delen av gassen som vil være gass fra Norge, men den vil også kunne transportere gass fra andre retninger, som også vil bli sendt til kjøp på Europeisk børs, hvor gass også er tilgjengelig fra andre kilder – sa ministeren for statseiendom under konferansen Jacek Sasin.

Han la til at Baltic Pipe ikke er en ny idé. Han minnet om at ideen om å koble gassrørledningen til Norge oppsto under AWS-regjeringen.

Dessverre ble det forlatt av venstrestyret. Leszek Millers regjering tok en slik beslutning at prosjektet ikke hadde noen økonomisk begrunnelse, fordi gass fra Russland er billigere, så hvorfor bygge? (…) – han sa Jacek Sasin.

You may also like

Leave a Comment