Home » Scope Fluidics skal forberede den kommersielle produksjonen av BacterOMIC-systemet sammen med det tyske BIT

Scope Fluidics skal forberede den kommersielle produksjonen av BacterOMIC-systemet sammen med det tyske BIT

by Catherine Monroe

Photo Scope Fluidics

– Som en del av samarbeidet vil BIT produsere 10 enheter (enhet betyr en analytisk enhet og en fyllemaskin) som skal brukes i implementeringen av mål II beskrevet i gjeldende rapport nr. 15/2023, som har til hensikt å lansere kommersiell produksjon av BacterOMIC-systemet og kan brukes innenfor rammen av Early Access-programmet (EAP), da det planlegges å øke antall eksterne sentre som deltar i EAP (start av testing av BacterOMIC-systemet under EAP vil kunngjøres nedenfor Bruk av CE). IVD-sertifiserte enheter som Bacteromic allerede eier). «For enheter produsert av BIT er sertifisering under IVDR nødvendig, men involvering av et meldt organ er ikke nødvendig,» heter det i meldingen.

I henhold til samarbeidsvilkårene skal BIT levere det meste av analyseutstyret i første kvartal 2024, og BITs estimerte totale godtgjørelse vil være ca PLN 600.000. Euro netto og inkluderer opprettelse av dokumentasjon og infrastruktur for serieproduksjon samt kostnadene for å produsere en pilotserie på 10 enheter.

– Vi er glade for å ha valgt en anerkjent partner for serieproduksjon av BacterOMIC-enheter. Vi forventer å kunne levere det første partiet med enheter allerede i første kvartal 2024. I tillegg til forsknings- og utviklingsarbeid, er klargjøring av systemet for masseproduksjon en av nøkkelaktivitetene som øker verdien av BacterOMIC-teknologi, sa Piotr Garstecki, medgründer, betydelig aksjonær og president i Scope Fluidics, sitert i pressemeldingen. .

– Vi er glade for en ny partner! Vi ser frem til en vellykket gjennomføring av prosjektet, som vil bidra til utviklingen av BacterOMIC-systemet. Vi er derfor avhengige av langsiktig, vellykket samarbeid. «Basert på våre eksisterende relasjoner er vi overbevist om at de felles definerte prosjektmålene vil bli oppnådd på en vellykket måte,» la administrerende direktør for BIT Analytical Instruments GmbH Thomas Eck til.

Selskapet understreket at BacterOMIC-systemet er et svar på den økende globale medisinske trusselen om antibiotikaresistens hos bakterier. Ifølge estimater fra Verdens helseorganisasjon vil det årlige antallet dødsfall fra infeksjoner forårsaket av medikamentresistente mikroorganismer øke fra 700 000 til 10 millioner per år innen 2050, noe som betyr at de vil bli en av de viktigste dødsårsakene i verden.

BacterOMIC-teknologi er utviklet for å akselerere og øke effektiviteten av pasientbehandling ved å identifisere de best målrettede terapiene for en spesifikk pasient. I løpet av opptil 16 timer vurderer den nøyaktig følsomheten til bakterier for alle klinisk viktige antibiotika og gir legen omfattende informasjon om et spesifikt patogen. Undersøkelsens høyeste informasjonsinnhold i markedet er nøkkelen til flere konkurransefortrinn ved systemet, heter det. Siden 2021 har BacterOMIC hatt det europeiske CE-IVD-sertifikatet, som tillater handel i EU. Arbeidet med utviklingen av systemet startet i 2016 og i 2017 ble det opprettet et spesialkjøretøy – Bacteromic sp. dyrehage

BIT Analytical Instruments er et tysk selskap i Messer Group som spesialiserer seg på design, utvikling og produksjon av høykvalitets diagnostiske, medisinske og biovitenskapelige enheter for OEM-kunder.

➡ StockWatch.pl aksjemarkedskalender – datoer for vanlige selskapsrapporter, datoer for fastsettelse av rettigheter og utbyttebetalinger, innløsningsdatoer og fastsettelse av renter på obligasjoner

Omfang fluidikk ble grunnlagt i 2010 ved Institute of Physical Chemistry ved det polske vitenskapsakademiet med mål om å skape løsninger for medisin basert på mikrofluidteknologier. Selskapet er engasjert i utvikling av teknologiske prosjekter innen diagnostikk og helsevesen. I januar 2023 flyttet selskapet fra NewConnect til det viktigste WSE-markedet. Den er inkludert i sWIG80-indeksen.

You may also like

Leave a Comment