Home » Se tiden stå stille i The Worst Person in the World

Se tiden stå stille i The Worst Person in the World

by Peter Østbye

I Anatomy of a Scene ber vi regissører om å avsløre mysteriene bak utformingen av nøkkelscener i filmene deres. Se nye episoder av serien på fredager. Du kan også Sjekk ut samlingen vår med over 150 videoer på YouTube og abonner på vår YouTube-kanal.


Har du noen gang ønsket at du kunne sette dine nåværende livsvalg på vent for å utforske et annet alternativ? Den norske filmen The Worst Person in the World tar dette spørsmålet bokstavelig talt i én scene.

Julie (Renate Reinsve), 30, er i et forhold med en eldre mann, Aksel (Anders Danielsen Lie). Men hun møtte nylig Eivind (Herbert Nordrum) på en fest og var forelsket i ham. Å tenke på hvordan det kunne gå med Eivind, Julie – og filmen – fryser tiden så hun kan gå rundt i byen og se ham. Mens hun går gjennom Oslo er alle unntatt de fremtidige elskere frosne.

Om sekvensen sa filmens regissør, Joachim Trier, at han ikke ville at den skulle se overnaturlig ut.

«Det handler ikke om, herregud, hun oppdaget en tidsmaskin,» sa han. «Det er mer en romantisk musikalsk sekvens som leker med ideen om hvordan det føles å være forelsket, som om tiden har stått stille. »

I stedet for å stole sterkt på digitale effekter for å få øyeblikket i gang, hentet Trier og teamet hans inn statister for å stå stille i Oslo. Dette innebar å stoppe trafikken midlertidig og noen ganger bare korte øyeblikk for alle å posisjonere seg og ta skuddet.

Trier sa at folk fra Oslo alltid ville komme bort til ham og klage på den tiden han sperret i travle veikryss for å filme.

«Men det ble en populær film i Norge,» sa han, «så jeg håper folk vil tilgi meg. »

Les anmeldelsen av The Worst Man Alive.

Registrer deg for Movies Update-nyhetsbrevet og få innsikt i anmeldelser, nyheter, kritikeres anbefalinger og mer.

Ikke alle nyheter på nettstedet uttrykker synspunktene til nettstedet, men vi overfører og oversetter automatisk disse nyhetene gjennom programmatisk teknologi på nettstedet og ikke av en menneskelig redaktør.

You may also like

Leave a Comment