Home » Silvio Berlusconi er død, han bygde et forretningsimperium

Silvio Berlusconi er død, han bygde et forretningsimperium

by Gunnar Garfors

Silvio Berlusconi er død.Den tidligere italienske statsministeren døde i Milano i en alder av 86 år. Før han nådde toppen av italiensk politikk, gjorde han seg bemerket i næringslivet. På 1980-tallet bygde han et medieimperium og kjøpte fotballklubben AC Milan. I begynnelsen av det neste tiåret gikk han inn i politikken.

Resten av artikkelen er under videoen

Se også: Han var kjent for sine kontroverser. Silvio Berlusconis feil og gaffer

På skolen skrev han essays for penger

Silvio Berlusconi ble født 29. september 1936 i Milano. Han fullførte jusgraden og begynte sin karriere i forretnings- og finansverdenen. «Han var et typisk eksempel på en mann som oppnådde suksess takket være sitt eget entreprenørskap, som han var kjent for siden skoledagene. Han husket at han skrev essays for vennene sine på skolen for penger. I sin ungdom sang han «på cruiseskip», husker det polske pressebyrået ham.

Han legger til at Berlusconi ble utvikler tilbake på 1970-tallet og bygde den første boligutviklingen i Milano – Milano 2. Neste steg var opprettelsen av selskapet Fininvest, som dannet grunnlaget for hele beholdningen.

Berlusconis familieeiendom

Fininvests eiendeler utgjorde 4,9 milliarder euro ved utgangen av 2021. Silvio Berlusconi eide 61,3 prosent. aksjer, og hvert av de to barna fra hans første ekteskap eide 7,65 prosent. De resterende tre avkom hadde totalt 21,42 %. Familiehold. Selskapet har vært administrert av datteren Marina siden 2005.

Mediaset, senere omdannet til MediaForEurope, er et selskap kontrollert av Fininvest (48 % aksjer) og en ledende kommersiell kringkaster i Italia. Sjefen er sønn av tidligere statsminister Pier Silvio Berlusconi. MediaForEurope har TV-kanaler og strømmetjenester i Italia og Spania. Selskapet eier også produksjons- og salgsselskapet Medusa. Ifølge Reuters var MFEs inntekter i 2021 på 2,9 milliarder euro. Han er også den største individuelle investoren i det tyske TV-konsernet ProSiebenSat.1Media.

Ikke bare media. Forlag, bank og fotballklubb

Berlusconi-imperiet inkluderer også Mondadori (53 % av aksjene i Fininvest-porteføljen), et italiensk bokforlag. Fininvest har også 30 prosent. Aksjer i Banca Mediolanum, som forvalter eiendeler verdt 6 milliarder euro.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment