Home » Siste informasjon om det litauiske liket funnet i Norge: Mannen deltok i gjenkjennelsen

Siste informasjon om det litauiske liket funnet i Norge: Mannen deltok i gjenkjennelsen

by Gabriel Scott

Mandag, etter måneder med usikkerhet, mottok familien Lasinkas nyheter om at R. Lasinskienės levninger var funnet savnet. Hun, R. Lasinskas, bekreftet det i dag da politiet identifiserte ham.

– Resultatene vil ikke foreligge før i morgen, men det blir hundre prosent, sa R. Lasinkas til nyhetsportalen tv3.lt.

Tidligere denne uken fant en gravemaskinarbeider kvinnens kropp mens han fortsatte å lete etter de savnede. Selv om det lokale politiet offisielt ikke hadde hastverk med å si at det var en savnet litauer, var R. Lasinskienė det siste offeret for raset som fortsatt ble ansett som savnet.

Det siste offeret

Liket av det siste – tiende – offeret ble funnet mandag morgen i Jerdrum kommune, som gikk i ras for noen måneder siden.

Selv om det lokale politiet ennå ikke har bekreftet dette, kan det være en savnet litauer, ifølge det litauiske utenriksdepartementet (MFA).

«I følge utenriksdepartementet ble liket av en savnet litauisk statsborger funnet i morges,» sa det litauiske utenriksdepartementet (MFA) i en uttalelse til BNS.

Polititalsmann Oystein Stavdal Paulsen sier til BNS at han foreløpig ikke kan bekrefte om det var liket av den 49 år gamle litauiske statsborgeren Rasa Lasinskienė. Ifølge ham skal levningene snart sendes til obduksjon, som vil bekrefte både identiteten til offeret og dødsårsaken.

Ifølge norsk politi ble levningene funnet rundt klokken sju i ruinene av nedre del av raset. Liket ble funnet av gravemaskinføreren.

Politiet sa at de hadde informert de pårørende til offeret om at liket ble dratt ut. I begynnelsen av februar ble det kjent at restene av totalt ni mennesker allerede var funnet døde. Et annet dødsfall ble fortsatt etterlyst.

En sølehaug begravde en huskjede i landsbyen Asko, omtrent 25 km nordøst for Oslo, om morgenen 30. desember.

I en bygd i Jerdrum kommune med fem tusen innbyggere ble minst ni bygninger med over 30 leiligheter ødelagt av raset. Noen av bygningene ble sittende fast på kanten av et 300 meter bredt og 700 meter langt basseng.

Den eksakte årsaken til tragedien er fortsatt ukjent, men eksperter sier at flyteleira, kraftig regn og fuktig vintervær kan ha bidratt til raset.

Går ut for å forføre hunden

Nyhetsportalen tv3.lt minner om at Rasa Lasinskienė dro klokken 04.00 den 30. desember i fjor for å lære hunden og samtidig snakket med mannen sin på telefon. Ingen forventet at en katastrofe skulle skje i løpet av noen få minutter.

Ramūnas Lasinskas så med egne øyne hvor mange tonn land som falt. Raset ødela nabohusene, som lå bare 50 meter fra Lasinskai-husene, skogen og golfbanen.

Prøv å komme videre med livet

R. Lasinskas, som ble intervjuet for en tid siden, sa at selv om alt fortsatt var ukjent, prøvde han å gå videre. Mannen har nå slått seg ned i byen Kofta, 6 km fra der han tidligere bodde.

«Jeg ryddet opp i leiligheten og kjøpte alt slik at jeg kan bo helt selvstendig. Jeg har jobbet hardt i over to uker, sa han om sin daglige rutine.

Mannen sa at barna allerede hadde resignert med tanken på å miste moren sin og samhandle mer med ham.

«Jeg har bølger om morgenen og om kvelden, mest den natten fordi jeg har sett alt – verdens undergang. Jeg overlevde håret selv. Jeg ble født tre ganger sterkere nå fordi jeg trengte styrken til å kjempe mot byråkrater.

Siden kvinnen ikke blir funnet, lever hun på papiret. Ingen er frosset – jeg må betale for både regninger og lån. Jeg ba dommerne skrive dødsattesten deres, men det er ikke klart hvor lenge det vil vare, sa Ramūnas den gang.

Familien tente lys på ulykkesstedet

Nevnte minnet

Ramūnas sa tidligere at å jobbe i et stort logistikkselskap, hvor det egentlig ikke er mangel på arbeid, vil hjelpe deg å glemme ulykken. Når han kommer hjem om kvelden, styrer og lager han maten.

Den siste lørdagen i februar hadde familien i Vilnius bestilt en messe som ble sendt direkte for Ramūnas og hans barn i Norge.

Etter det dro hele familien til åstedet og satte et bilde med stearinlys midt i Ask, sa han.

You may also like

Leave a Comment