Home » Sjakkforbundet i Russland flyttet fra Europa til Asia. Sjakk

Sjakkforbundet i Russland flyttet fra Europa til Asia. Sjakk

by Catherine Monroe

Takket være denne avgjørelsen kan russiske sjakkspillere delta i en rekke store internasjonale konkurranser. I tillegg arrangeres de viktigste turneringene i den asiatiske kalenderen i Russland.

FCR er det første av alle idrettsforbund i Russland som bytter til et asiatisk forbund.

Turneringer i Russland

FCR, representert ved administrerende direktør Aleksandr Tkachev, og ACF, med generalsekretær Hisham Al-Taher, signerte et samarbeidsavtale om utvikling av sjakk.

Den russiske føderasjonen har forpliktet seg til å være vertskap for minst ett offisielt kontinentalt arrangement hvert år.

Det russiske og hviterussiske forbundet ble suspendert av ECU som svar på den militære invasjonen av Ukraina, og deres landslag ble utestengt fra turneringer fra det internasjonale sjakkforbundet (FIDE). Samtidig kunne spillere fra begge land delta i individuelle konkurranser under FIDE-flagget.

Slik var statusen til Jan Niepomniaszchi, som tapte mot kinesiske Ding Liren etter ekstraomganger i en kamp om verdensmestertittelen søndag. Tidligere har norske Magnus Carlsen trukket seg fra sitt forsvar.

ECU-visepresident Malcolm Pein anklaget FIDE, ledet av den tidligere russiske visestatsministeren Arkady Dvorkovich, for å bli «drevet av Kreml» ved å la FCR invadere Asia.

Forfatter: gi/skaff
//
Kilde: eurosport.pl, PAP

You may also like

Leave a Comment