Home » skihopping. Business Class, Onsen og Thursday Boost. Polakkene nådde Sapporo

skihopping. Business Class, Onsen og Thursday Boost. Polakkene nådde Sapporo

by Gunnar Garfors

– Det var en veldig lang, men avslappende reise. Jeg tror det hele tok rundt tretti timer. Konkurrenter reiste på business class, mens jeg brukte premium økonomiklasse for første gang. Jeg valgte påslaget og det var behagelig – melder Thomas Thurnbichler i et intervju med Eurosport før verdenscupen i Sapporo. Fra fredag ​​til søndag vil Biało-Czerwoni delta i tre individuelle konkurranser.

Thomas ThurnbichlerThomas Thurnbichler

Foto av Tadeusz Mieczyński

Polske representanter dro fra Kraków til Frankfurt tirsdag, hvorfra de kom til Tokyo og fløy deretter til Sapporo. De ankom hotellet på øya Hokkaido onsdag ettermiddag lokal tid.

– Onsdag dro vi til onsen, som er et japansk basseng bygget på varme kilder. Vi prøvde å holde oss våkne for å sove godt. Siden torsdag morgen har vi innført aktiveringstrening, hvorpå alle har det veldig bra. Vi er klare. Jeg vet at noen lag bestemte seg for å hoppe torsdag, men vi bestemte oss for å holde oss sterke til slutten av helgen. Hvis du er i god form, trenger du ikke hoppe ofte. Den offisielle treningsserien er nok til å bli kjent med dette anlegget – understreket Thomas Thurnbichler i et intervju utført av Kacper Merk for Eurosport.

Torsdag prøvde blant annet østerrikere, nordmenn og japanere seg på en uoffisiell treningsøkt i Okurayama. Det var ingen polakker, slovenere eller tyskere i starten. Tre individuelle konkurranser er planlagt den kommende helgen i den stigende solens land. Hva slags anlegg er den 137 meter lange bakken i Sapporo?

– Hastighetene er veldig lave her fordi vi er på havnivå, så luften er tykkere. Jeg tror det er det eneste som gjør at denne bakken skiller seg ut. Også spillere liker å hoppe her, det er jevnt og vakkert. Jeg tror spillere ikke vil ha noe problem med å flytte fra Wielka Krokiew til Okurayama. Alt går litt tregere her, selv under oppkjøringen. Kanskje vil Piotrek få problemer i starten, på grunn av farten i oppkjøringen kan han ta returer for tidlig, men han vil venne seg til det – forsikrer den østerrikske treneren.

Leder for verdensmesterskapet er Dawid Kubacki, som tapte mot Halvor Egner Granerud under kontroversielle omstendigheter sist søndag. David mangler aldri motivasjon. Han er i god form og ser alltid etter en seier eller en topplassering. Det vil sannsynligvis bare gjøre ham sterkere,» la Thurnbichler til til Eurosport-kameraet.

Fredagens konkurranse i Sapporo starter klokken 8:00 polsk tid. Kvalifiseringen er berammet til 06:30, treningsstart er berammet til 16:00.Konkurranseprogram:
tid sak overføring
Fredag ​​20. januar 2023
4:00 Offisiell opplæring
6:30 kvalifikasjoner spiller
kl. 8.00 individuell konkurranse TVN, Eurosport 2, spillere
Lørdag 21. januar 2023
6:30 kvalifikasjoner spiller
kl. 8.00 individuell konkurranse TVN, Eurosport 2, spillere
Søndag 22. januar 2023
0:30 kvalifikasjoner spiller
02:00 individuell konkurranse TVN, Eurosport 2, spillere


You may also like

Leave a Comment