Home » 2023 Honda CB750 Hornet. Beskrivelse, bilder, spesifikasjoner, pris

2023 Honda CB750 Hornet. Beskrivelse, bilder, spesifikasjoner, pris

by Peter Østbye

Honda har lokket oss med den nye Hornet siden i fjor og presenterte den på Intermot 2022-messen i Köln. Produsenten annonserer sykkelen som returen til den berømte Stinger, som også fjerner alle de unødvendige elementene, noe som gjenspeiles i den lette vekten.

Vi ble kjent med motoren til den nye Hornet i september. Det er en 755cc Unicam in-line 2-sylindret motor. Maksimal effekt er 92 hk ved 9.500 o/min, maksimalt dreiemoment er 75 Nm. En slik spesifikasjon er gode nyheter for de som fryktet at hornet skulle være en broddfri hornet. Den lave vekten er også overbevisende. Hornet sies å veie 190 kg i kjøreklar stand, noe som gjør den til det beste kraft-til-vekt-forholdet i sin klasse. Maskinen skal også finnes i en versjon for personer med A2-førerkort. Ifølge produsenten skal rekkevidden til motorsykkelen med den nye motoren være over 340 kilometer. Kapasiteten til drivstofftanken er 15,2 l. Rammen er en stål- og diamantstruktur som veier 16,6 kg. Til sammenligning veier den med CB650R 18,5 kg. Akselavstanden er 1420 mm. Det hele er laget for å sikre en så nøytral posisjon som mulig. Setehøyden er 795 mm og bredden på sykkelen er kun 780 mm, noe som gjør det lettere å sykle rundt i byen.

Hva er HSTC-systemet? Hvordan fungerer det på Honda-motorsykler?

finne ut mer»

Hva annet finner vi om bord? Takket være den elektroniske gassen er det 3 motordriftsmodi, motorbremsing, traction control og wheelie-kontroll. De ble kalt Rain, Standard og Sport. Det er også en brukermodus hvor du kan stille inn elektronikken etter eget ønske. Suspensjon består av Showa Separate Fork Function Big Piston 41mm inverterte gafler og en Pro-Link bakdemper. Kommandosenteret er en 5-tommers fargeskjerm med stemmestyring. Produsenten lover at den denne gangen vil fungere ikke bare med Android, men også med iOS. I tillegg har vi full LED-belysning, automatisk avslåing av retningsblinklysene og nødbremselys, som etter å ha trykket godt på håndtaket vil varsle andre trafikanter om trusselen.

Produsenten har også levert tre sett med tilbehør – Sport, Style og Touring. Sportspakken inkluderer tilleggsutstyr som quick shifter, fairing og passasjersetetrekk. Touring Pack inkluderer en rekke bagasjetilbehør og Style Pack inkluderer selvfølgelig stylingtilbehør. Honda Hornet lover å være et interessant og universelt antrekk. Prisen på grunnversjonen er PLN 35 900 brutto, så den nye Hornet er også lett på lommeboken.

You may also like

Leave a Comment