Home » Skihopping i Vistula. Podiet var nært. Polen på fjerdeplass i laget

Skihopping i Vistula. Podiet var nært. Polen på fjerdeplass i laget

by Thure Lindhardt

Polske skihoppere tok fjerdeplassen i lag-VM i Vistula. Det østerrikske laget vant foran det tyske laget med bare 0,3 poeng. Slovenia ble nummer tre.

Verdensmesterskapet i Vistula. Sendes på polsk fjernsyn

Skihopp-VM finner sted 4. og 5. desember ved Adam Małysz hoppbakke i Wisła-Malinka. Direktesendinger av konkurransen vil være mulig …

Se mer

Nesten til siste øyeblikk var det usikkert om konkurransen var på im. Adam Małysz vil til og med finne sted. Testserien ble avlyst på grunn av sterk vind, mens i den første konkurransen var forholdene i stadig endring. Andrzej Stękała, som dekket 129,5 m, var best blant Biało-Czerwonych, Piotr Żyła hoppet 120 m, Dawid Kubacki – 119 og Kamil Stoch – 117,5.

Før siste runde stabiliserte været seg litt og hopperne kunne i utgangspunktet konkurrere under jevnere forhold, men etter hvert ble det urolig igjen. Hyppige pauser forstyrret rytmen i konkurransen, og de vanskeligste forholdene var tredje pole Kubacki som hoppet bare 97 m, som hoppet bare 97 m, deretter falt Polen fra pallen til sjetteplass.

Før det var Żyła 121 og Stękała – 112,5 m. Stochs gode forsøk på slutten av lørdagens prestasjoner til vertene – 116 – og dårligere resultater av representantene for Norge og Japan tillot det polske laget å rykke opp to plasser, men det var ikke Ikke engang i det nær podiet. Tapet for Østerrike ble 50,1 poeng, og til Slovenia på tredjeplass – 41,5.

Lagkonkurransen til verdensmesterskapet i Wisła ble arrangert for femte gang og vertene var ikke på pallen for første gang. I de fire konkurransene så langt har de vunnet én gang, en gang på andreplass og to ganger på tredjeplass.

Etter prestasjonen på lørdag forbedret Biało-Czerwoni seg med én plass i Nations Cup – fra syvende til sjette – med 383 poeng. På denne rangeringen leder Tyskland klart – 1061 poeng.

Skihopp verdenscup. Sendes på polsk fjernsyn

Den individuelle konkurransen starter søndag 16. I kvalifiseringen på fredag ​​kjempet elleve hvite og røde for retten til å starte, inkludert fire for vertene på lørdag. Sendes på polsk fjernsyn.