Home » skihopping. Johansson avslutter sesongen. «Tid for å se på fremtiden»

skihopping. Johansson avslutter sesongen. «Tid for å se på fremtiden»

by Gunnar Garfors

Robert Johansson vil ikke forbedre sine prestasjoner i OL-sesongen. Den tidligere verdensrekordholderen i lengdehopp, som av helsemessige årsaker måtte trekke seg fra VM i Vikersund, stiller ikke i Letalnica-innløpet denne helgen.

Den 31 år gamle nordmannen har vært på pallen to ganger i vinter. Først ved starten av den 70. Four Hills-turneringen i Oberstdorf og deretter på Raw Air på Holmenkollbakken i Oslo. I begge tilfeller ble det tredjeplass. Oppmuntret av et godt resultat i landets hovedstad dro Johansson til fly-VM i Vikersund. Alexander Stöckls lag var sjette ved pause, men ble eliminert i tredje og fjerde serie, etterfulgt av laget på grunn av en ryggskade.

Les også: Flyreiser i Bayern uten Johansson, Planica i fare. «hopping er ikke trygt»

Johansson ble ikke innlagt i Oberstdorf-leiren for å gjennomgå nevrologiske undersøkelser i denne perioden. Så langt er ikke årsaken til problemet avklart, noe som betyr sesongavslutning for den tredobbelte vinneren av verdenscupserien. – Dessverre må jeg si at sesongen min tok slutt på grunn av sterke ryggsmerter – meldte nordmannen, som blir borte fra Planica.

«Dette er ikke tiden for å holde ut før vi finner problemet. Det er på tide å se litt lenger fremover, jeg tar utfordringen! – legger den Lillehammer-fødte utøveren til.Denne vinteren har skandinaven samlet 531 poeng, som for øyeblikket plasserer ham på 12. plass sammenlagt i OL-sesongen. Johansson representerte landet sitt ved OL i Beijing, men kom tilbake fra Kina uten medalje. Han endte på 20. og 32. plass individuelt, åttende i miksen og fjerde i laget.

Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik, Johann Andre Forfang, Fredrik Villumstad, Bendik Jakobsen Heggli, Robin Pedersen og Joacim Oedegaard Bjoereng er blant de mest suksessrike deltakerne på feltet.

Les også: Ytterligere Graneruda-trening, Tande møter slovenske medisinere


Dominik Formela, kilde: instagram.com/rbrt_johansson

Visninger: (2122)
Kommentarer: (7)

You may also like

Leave a Comment