Home » Signering av et memorandum of understanding mellom Scatec og Kairo om å installere et grønt ammoniakkanlegg

Signering av et memorandum of understanding mellom Scatec og Kairo om å installere et grønt ammoniakkanlegg

by Peter Østbye

(Ecofin-byrået) – I Egypt vokser entusiasmen for ren energiprosjekter takket være fasilitetene som myndighetene tilbyr for å tiltrekke interesserte investorer. Suezkanalens økonomiske sone forventes å være vertskap for en stor andel av disse prosjektene.

Torsdag 10. mars annonserte det norske selskapet Scatec i Egypt at de har til hensikt å bygge et grønn ammoniakkproduksjonsanlegg med en kapasitet på én million tonn per år, med en mulig utvidelse til tre millioner tonn per år.

For dette formål ble det signert et avtaleavtale mellom selskapet, General Authority of Suez Canal Economic Zone (SCZONE), Sovereign Fund of Egypt (TSFE), Egyptian Electricity Transmission Company (EETC) og New and Renewable Energy Myndighet (NREA).

Anlegget vil bli lokalisert i Suez-kanalens økonomiske sone, nærmere bestemt i Ain Sokhna industrisone. Den drives av fornybare energianlegg som bygges i nærheten på NREA-tildelt land.

Styreleder for Suez-kanalens økonomiske sone generalautoritet Yehia Zaki sa:Suez-kanalens økonomiske sone ønsker velkommen muligheten til å jobbe med offentlige og private enheter i utviklingen av dette megaprosjektet, og vi ser frem til å se gjennomføringen i løpet av de kommende månedene. Dette vil være det første trinnet i å introdusere grønn ammoniakkteknologi og skape en grønn drivstoffindustriklynge i SCZONE. Vi er klare til å gi all nødvendig støtte for å få fart på prosjektgjennomføringen».

Denne egyptiske regjeringsavtalen, som viser en forpliktelse til å maksimere grønn og lavkarbon energiproduksjon, er signert mens landet forbereder seg på å være vertskap for FNs klimakonferanse, også kjent som COP27.

Abdoullahi Diop

You may also like

Leave a Comment