Home » Vasilyev liker ikke norsk triumf: «Franskmennene ville vinne bedre enn disse astmatikere»

Vasilyev liker ikke norsk triumf: «Franskmennene ville vinne bedre enn disse astmatikere»

by Erlend Loe

Tirsdag vant det norske laget dramatisk i skiskytingstafett for menn under vinter-OL i Beijing på 4×7,5 km, hvor franskmennene tok sølv og russerne ble igjen med bronse.

Imidlertid ble nesten hele løpet dominert av teamet fra den russiske olympiske komité (ROC). Eduard Latypov i siste del av skytingen var han mentalt «knust». Han brukte 3 ekstra runder, men selv det var ikke nok for ham. Etter 8 skudd gjensto 2 avdekkede mål. Før siste skyting hadde E. Latypov 59,3 sekunder. Avanserte nordmennene, og etter den skytingen kom han tilbake til banen på tredjeplass, 40,6 sekunder tilbake, noe som ga russeren et tap på over halvannet minutt.

En av de legendariske russiske skiskytterne Dmitri Vasilyev Etter løpet uttrykte Eurosport skuffelse over at seieren ble feiret av nordmennene.

«Nordmennene er heldige i dag. Vi tapte to minutter og Christiansen gjorde det bra i avslutningen. Selvsagt var suksessfaktoren viktig her også, men de sterkeste skal være heldige. Jeg hadde vært mer fornøyd om franskmennene hadde vunnet. De er bedre enn disse astmatikere, løper de med sprøyter som stikker opp av alle lommene deres, sa Vasilyev, og minnet om at et betydelig antall av Norges mest dyktige idrettsutøvere lider av astma og bruker spesielle preparater.

Wassiljew, 59, er selv to ganger olympisk mester. Han og lagkameratene hans i 1984. og 1988 vant OL-stafetten i skiskyting. Forresten, i 1984. sammen med ham vant litaueren gull Algimantas Šalna.

info@sportas.lt

Gjengivelse av informasjon fra nyhetsportalen sportas.lt i media og på nettsider uten skriftlig tillatelse er forbudt.

You may also like

Leave a Comment