Home » Skihopping. Østerrikske rikdomsproblemer. «Målet om å vinne en plass på laget»

Skihopping. Østerrikske rikdomsproblemer. «Målet om å vinne en plass på laget»

by Catherine Monroe

Det østerrikske landslaget vant lagkonkurransen søndag i Bischofshofen. En flott prestasjon gjorde det mulig for dem å ta ledelsen i Nations Cup. Trener Andreas Widhoelzl står overfor en vanskelig avgjørelse når han skal velge troppen for den viktigste begivenheten på de fire årene, de olympiske leker i Beijing.

Det mest erfarne Widhoelzl-laget, Manuel Fettner, ble en del av laget på et tidspunkt. 36-åringen avslørte at han liker å konkurrere i lagkamper. Han innrømmet også at nøkkelen for ham ikke bare er å kjempe for det beste resultatet i konkurransen.

– Lagkonkurranser er alltid noe spesielt. Vi har ikke så mange muligheter for denne typen konkurranser i løpet av sesongen. Målet er alltid å vinne en plass på laget. Det var veldig gøy på søndag. Jeg er veldig fornøyd med hoppet i andre omgang, det første var ikke perfekt. Jeg tror laget vårt kan være veldig stolt av det vi har oppnådd – sa han.

Japaneren var mindre enn 10 poeng bak det østerrikske landslaget. Ryoyu Kobayashi, den beste blant hopperne fra den stigende solens land, legger ikke skjul på at han og vennene hans sikter mot OL-pallen.

– Vi er i god form nå. Sammen med vennene mine viste vi solide hopp. Jeg gleder meg til neste lagkonkurranse i Zakopane. Jeg håper at vi kan kjempe om medaljer i lagkonkurransen i de olympiske leker – oppsummerte verdenscuplederen forhåpentligvis.

Podiet i konkurransen i hoppbakken ble fullført av nordmennene, som var 1,2 poeng bedre enn slovenerne til slutt, Paul Ausserleitner. Daniel-Andre Tande er fornøyd med oppnådd resultat, men ser reserver i hoppene sine.

– Det var en veldig spennende kamp. Flere lag kjempet om topplasseringene helt til slutt. Heldigvis hopper kollegene mine veldig bra for tiden. Samtidig så mine dårlige forsøk litt bedre ut. Jeg følte meg bra, men jeg kunne ikke fly bort slik jeg ville. Målet mitt nå er mer stabilisering. På Four Hills-turneringen ønsket jeg å presentere noen hopp på høyt nivå. Jeg tror jeg oppnådde det. Nå må jeg vise dem oftere i ratede serier – sa den Narvik-fødte hopperen.


Piotr Bąk, kilde: egen informasjon

Visninger: (928)
Kommentarer: (10)

You may also like

Leave a Comment