Home » skihopping. Piotr Żyłas flytur vakte oppsikt i Norge

skihopping. Piotr Żyłas flytur vakte oppsikt i Norge

by Catherine Monroe

Piotr Żyła oppnådde ikke noe stort i årets skiflyging-VM i Vikersund, verken individuelt eller sammen med lagkameratene. Til tross for dette var en av hans treningsflyvninger i Norge svært populær.

Dagbladet var svært kritisk til de hvit-rødes prestasjoner under helgens mesterskap. «Polakkene grep blindt den bakken. Lagkonkurransen endte med en skandaløs femteplass,» heter det på den norske avisens nettsider. «Men én hopper gjorde et stort inntrykk» – legger artikkelforfatteren til og peker på Piotr Żyła. Det er akkurat et av treningshoppene til vår representant, der polakken bare er én meter på bakken det meste av flyturen, når han lander skikroken bak og likevel lander godt over 200 meter.

Dagbaldet hyller Piotr Żyłas treningshopp, og journalistene som gjennomfører det lurer på hvordan det er mulig å fange et slikt hopp.» «Det er helt vilt», kommenterte Norge-trener Alexander Stöckl. – Selv om den flyr veldig lavt, holder den banen godt. Han er lengre enn andre hoppere i en posisjon parallelt med hoppet. Det er fint at noe slikt er mulig, det er unikt, men det kan bare gjøres i bakken i Vikersund. Venen faller ikke på landingen, fordi den klarer å nå en høy hastighet, i utgangspunktet fordi den svever i luften, kan den øke den enda mer.

Den fremragende norske skihopperen Maren Lundby, som jobber som ekspert for norsk fjernsyn i vinter, viste også til polakkens flytur. – Nær hundremeteren ser det ut til at han allerede er på avsatsen. Det ser ut til at det snart vil lande, men det viser seg at det ikke blir tilfelle. Det måtte være noe spesielt for ham. Jeg har aldri opplevd lignende situasjoner på noen av bakkene. Når jeg ser på den ler jeg bare, jeg skjønner ikke hvordan du kan fly så langt så langt.

Adrian Dworakowski, Kilde: Egen informasjon

Visninger: (172205)
Kommentarer: (22)

You may also like

Leave a Comment