Home » Slik lurte polakkene sine konkurrenter i maskinvarekrigen. Store våpen «smuglet» inn i OL

Slik lurte polakkene sine konkurrenter i maskinvarekrigen. Store våpen «smuglet» inn i OL

by Catherine Monroe

Da det polske laget fløy til Beijing, var det fortsatt en diskusjon om forbudet mot å bruke maskinvarenyheten deres – forbedrede Nagaba-støvler, som hopperne brukte på verdenscuphopping i Willingen. På det tidspunktet ble det antatt at FIS ville ta de sterkeste våpnene fra polakkene med deres bruksforbud for å komme tilbake til konkurransen i den ledende P-klassen i sesongen som har vært katastrofal så langt.

se videoen

I skihopp er de like og like!

Men hva om støvler ikke var det viktigste elementet i det polske maskinvarespillet? Hvis de bare var en røykskjerm? Det er skihopping – i jungelen av regelverk og deres uklare tolkning prøver de fleste landslag hele tiden å lure konkurrentene, skape kaos og irritasjon blant motstanderne og fremfor alt hjelpe seg selv i bakken. Polakkene deltar også i denne maskinvarekrigen.

De stoppet den merkelige bilen for å la lastebilen krysse grensen

Før ethvert arrangement – ​​og spesielt før OL – trekker lag fra hvert landslag ofte to sett med teknologiske innovasjoner i ermene for å hjelpe dem med å oppnå best mulig resultater.

Farse og hån mot skihopping! Hva er vitsen med dette? [Sport.pl LIVE #13]

Regelen er enkel: den første typen meldinger er de som er visuelt slående, forvirrer konkurrenter, men som ikke gir så mange fordeler for de som bruker dem som man kunne forestille seg. De er essensielle, men ikke essensielle – de lar ikke hopperne lande ti meter unna. De er et lokkemiddel som trekker oppmerksomheten bort fra nyheter som faktisk kan forbedre hopp og gi dem et forsprang på sine rivaler.

Billedlig, selv om det åpenbart er en straff, kan det sammenlignes med narkotikasmugling av karteller. En personbil med ulovlig last prøver å krysse grensen. Han blir stoppet og når ikke målet. Men kartellet vet det, avskriver denne transporten. For samtidig som individet fanger ubåtens oppmerksomhet, kjører en lastebil med mye større last over grensen, noe ingen bryr seg om.

Og det ser ut til at polakkene løslot akkurat denne personen i Willingen. På den tiden ble polske hoppere forbudt å bruke forbedrede Nagaba-støvler med en modifisert bakplate. De hjalp spesielt Peter, som klarte å gå bedre på ski i dem i lufta. For de andre hopperne var de en praktisk og god løsning, men de ga samtidig ingen nevneverdige effekter. Uansett – ifølge FIS var modifikasjonen i strid med reglene, forbundet diskvalifiserte Willingen y og Stefan Hul.

Nytt stoff og en ny måte å sy kjeledresser på

Det har vært mye forvirring rundt utstyret til polakkene, enda mer enn representasjonsteamet forventet. Polakkene håpet i utgangspunktet at skoene ville bestå testen, det var deres plan A. Imidlertid var de for synlige for resten av staben og for FIS til ikke å vekke kontrovers. Det var protester, klager fra andre ansatte, nervøse smil ved trenertårnet og frykt for at polakkene plutselig skulle komme tilbake til spillet i teknologikappløpet. Men da alle øyne vendte seg mot skoene, flyttet en lastebil som fraktet et større produkt grensene for upresise forskrifter og mystiske tolkninger – la oss bli med den grafiske sammenligningen et øyeblikk.

Det viser seg at polakkene under OL prøvde å «smugle» ytterligere to elementer – måten dresser ble sydd med nye stoffer, samt litt modifiserte slips.

Vi vet det meste om kjeledressen, som har vært de polske hoppernes bane de siste månedene. Det er i dette elementet polakkene har tapt mest i forhold til andre representasjoner. Spesielt i desember i fjor til slutten av Four Hills-turneringen. Men så lette de etter nye, tidligere ubrukte materialer. De kom hovedsakelig fra det tyske selskapet Meininger, men også fra det sveitsiske selskapet Schoeller Textiles. I begynnelsen av januar dukket det opp blå bunader blant polakkene i Bischofshofen. De brakte noen resultater rett utenfor balltre (et par 130m hopp av Dawid Kubacki eller Pawa Indic), men de burde ikke være hovedvåpenet.

«De er ikke mot regelverket, men de er allerede over grensen»

Det polske personalet ankom bare Willingen. Det handler om Meiningers kalkstoff. I slangen til polske hoppere kalles det «bi» eller til og med «drone» fordi det også forekommer i kombinasjon med svart materie. De ansatte ønsket ikke å kaste det unødvendig, slik at hele det sydde plagget ikke alltid inneholder kun én type stoff. Denne blandede versjonen kan kjøpes på den offisielle Meiniger-nettsiden under betegnelsen «neon front / black rear». Kostnader? 90 euro for en jumpsuit, prisen avhenger av størrelsen.

– Det er to hovedelementer som utgjør forskjellen: Den aerodynamiske funksjonen og flysikkerheten til deltakeren. Denne drakten er designet for å hjelpe under flukt, gi fordeler i visse tilfeller, men samtidig sikre sikkerhet i tilfelle en eksplosjon. Jeg vil ikke gå inn på detaljer, for dette er hemmeligheter som bare noen få kjenner til – sa Wolfgang Meininger, en produsent av stoffer for å sy dresser.

paweStoch vil ikke beskytte oss mot Japan. Slovenia gikk glipp av sin historiske mulighet

Meininger påpeker at i tillegg til materialene, økes effektiviteten til draktene også av måten polske trenere syr dem på. De viktigste er de såkalte bladene – matriser, skjemaer for å sy nye antrekk, som personalet har jobbet med hele sesongen. er de lovlige – De er ikke i strid med regelverket, men de presser grensen – det hører vi fra de ansatte. – Trenerne endret måten å sy på: elastiske bånd, stropper, de så overalt etter måter å nå grensen for samsvar, og i lang tid var det mulig å gjøre det best – å lukke personen fra miljøet forklare den polske representasjonen .

Polakkene har sine draktspesialister

Alle innovasjoner ble testet allerede i sommer. – Mange var nervøse for at personalet vårt trente i fengselet. at journalister ikke har tilgang til dem og klubber kan ikke alltid opptre med oss ​​i bakken. Og alt på grunn av nyhetstestene. Det er ikke det at noen ser på, men at ingen vet nøyaktig hva som endres. Alle vet at nordmenn prøver å forholde seg til skosåler fordi de har en stor spesialist. Peter Slatnar hjelper sovjeterne med visum og ski. Og vi har en kjeledressspesialist, og vi har bevist dette i mange år og fortsetter å bevise det – forteller en av aktivistene.

Og han forklarer at et slikt lederskap i dress har gjort det mulig for dem å utvikle et godt forhold til produsentene sine. Polakkene har ingen problemer med tilgjengeligheten av materiell eller store bestillinger (selv flere dusin jumpsuits for en jumper), og andre kadrer ville ha betydelige problemer med dette. Selv om offisielt Meininger eller Schoeller Textiles åpenbart er åpne for publikum. – Jeg vil understreke at vi har et godt samarbeid med Michał Doleal og alle polske ansatte. Jeg kan stole på oss – forsikrer Wolfgang Meininger.

Men her kommer vi til kjernespørsmålet – gir dressene laget av forskjellige materialer, laget på en ny måte, effekt på bakken? Svaret kan være Dawid Kubackis bronsemedalje i normalbakken. Under de første treningsøktene i Kina bruker hopperen to typer dresser – hvitt og svart stoff. Vendepunktet finner sted i kvalifiseringen – det er da Kubacki bærer «Bee» for første gang. Det første hoppet var ikke fenomenalt – 94 meter, men under konkurransen – 103 og 104 meter Disse dagens hopp lyder.

Det er verdt å merke seg at på veien til denne suksessen var det nervøse øyeblikk – under konkurransen reagerte PZN-aktivister veldig nervøst på informasjon om diskvalifikasjonen for drakten til Halvor Egner Granerud. På den annen side fant ingen uregelmessigheter blant polakkene.

Det beste utstyret er tilgjengelig for de viktigste hoppene

Vi hører at de ansatte er veldig fornøyde med de nye draktene. Hva med polske spillere? – Hvor mye tid jeg gir ham [Andrzejowi Zapotocznemu, ktry peni rol trenera technicznego w kadrze – red.] Sagt å gjøre meg til «bi». Jeg spurte, og nå lar de henne ikke hoppe lenger – lo Kubacki i et intervju for Eurosport etter kvalifiseringen på en stor høyde. De polske ansatte ønsket å bruke «bier» kun i nøkkeløyeblikk.

I tillegg til Kubackis uttalelser, taler det faktum at hopperen ikke hadde noen sjanse i kvalifiseringen ved det større anlegget i Zhangjiakou og i den andre serien av konkurransen på lørdag, da hopperen ikke hadde noen sjanse til å kjempe om medaljer. eller limesvart antrekk. Kamil Stoch og Piotr ya brukte dem heller ikke. Det beste utstyret er tilgjengelig for de viktigste hoppene.

– Det er kjent at trenere har sin innsikt her. Så vidt jeg er bekymret, er disse draktene ikke annerledes. Med et godt hopp vil den ene eller den andre likevel ønske å fly. Dette er ikke dramatiske forskjeller, de er mye bedre registrert og kan sees av ansatte – la Kubacki til i et intervju med Eurosport.

Dawid Kubacki klager på forholdene«Denne konkurransen er en hån mot hopping.» Juryen skjøt ned og Kubacki ble lurt

Du kan være glad for at polakkene i krigen kjemper om utstyr. Men…

Manøveren med kjeledress viste seg å være vellykket, polakkene klarte å bli med i den teknologiske krigen der andre kadrer deltok. Choby German – Trener Stefan Horngacher og hans stab brøt reglene, fordi Karl Geiger hopper på den store bakken i en drakt som generelt anses som ulovlig. Han unngikk diskvalifikasjon, tok bronsemedalje – Stocha er 4,1 poeng foran. På mandag hentet jeg nok en ring i laget.

Det slutter imidlertid ikke med tyskerne – ifølge vår informasjon, når de konkurrerte på et stort anlegg, manipulerte de fleste lagene utstyr. Derfor foregikk det uten offisielle protester – sannsynligvis måtte alle gjemme seg og de kunne tape på grunn av den økte kontrollen.

Og det er det hoppene blir – mer og mer skuffende, mindre og mindre forståelige for en vanlig fan. På den ene siden kan du være glad for at polakkene befinner seg i denne maskinvarekrigen og kan konkurrere med resten av spillet. På den annen side er det synd at nervøse betraktninger rundt kjeledress, slips, ski eller til og med hansker distraherer ren sport denne sesongen. Mye må endres i hopprenn i dette området.

You may also like

Leave a Comment