Home » Sport Suzuki GSX-8R venter rundt hjørnet? Kanskje kanskje…

Sport Suzuki GSX-8R venter rundt hjørnet? Kanskje kanskje…

by Peter Østbye

Vi liker markedssladder, men bare en som høres sammenhengende ut, skaper en logisk helhet og selvfølgelig kommer med oppmuntrende bilder. Og akkurat en slik uskyldig sladder serverer vi deg for en hyggelig kveld. Suzuki GSX-8R, en in-line sportssykkel avledet fra V-Strom 800DE og GSX-8S. Høres det innbydende ut?

Hvorfor er utseendet til denne sykkelen, kanskje allerede på høstmessen, ganske sannsynlig? Av tre grunner. For det første blir sporty supertwin-maskiner, det vil si med middels slag tosylindrede motorer, stadig mer populære. De er mye mer praktiske på veien enn supersykler (det finnes ingen supersykler lenger), og samtidig er de mye billigere, det lages også amatør- og profesjonelle racingserier for disse maskinene, med et ord – det er mye å gjøre med dem. Vi har allerede sykler på markedet som Aprilia RS 660 eller Yamaha R7, som Suzukis nye sport ville være en perfekt match for.

eksperter på sport

Og her kommer vi til det andre argumentet for forventet premiere. Suzuki har en lang historie med å bygge flotte sportsmaskiner, og den nye GSX-8R ville absolutt ikke vært et skall. Ytelsesmessig vil den absolutt ikke klare å holde tritt med den legendariske énliters Gixer, men denne supersykkelen har bare så vidt forlatt det europeiske markedet. Liker det eller ikke, fremtiden for dual-use vei-/banesportsmaskiner ligger i Supertwins. Vi tror Suzuki vil skape et flott chassis som tilbyr like gode kjøreegenskaper, mens smidighet og svinghastighet vil mildne mangelen på råkraft.

Suzuki GSX-8S, ny 2023 – (ikke) vanlig nakenmodell med en sportsmannssjel [test, dane techniczne, opinia, wady, zalety]

For det tredje er den nesten komplette basen for denne maskinen klar. Fjorårets Suzuki-premierer kommer akkurat ut –V-strom 800DE og den nakne GSX-8S, som deler en felles ny in-line 776cc 84/83hk motor. Den er litt for stor for løpshomologeringskravene for Supertwin-klassen (motorer opp til 650cc), men på landevei er det bare en fordel, og til start i løp vil de finne på noe med regelverket. Kanskje et obligatorisk kraft-til-vekt-forhold?

Et treffsyn?

En interessant visualisering av den nye Suzuki ble laget av designeren Mich Superbike, som driver sin YouTube-kanal. Som han selv hevder, kommer informasjon om den kommende modellen fra blant annet velinformerte japanske motorsykkelblader. Ikke la deg lure av hans svært ødelagte engelsk (gjerne med undertekster på) – gjesten sanser motivet og har et godt øye og hånd. Kan den nye Suzuki GSX-8R se akkurat slik ut? Absolutt ikke i detalj, men det ser ut til at selv utseendet på fronten faktisk vil ligne V-Strom 800DE og GSX-8S. La oss vente til høsten.

You may also like

Leave a Comment