Home » Starten av virksomheten ble bestemt ved en telefonsamtale til Norge: returen til Litauen er nå planlagt

Starten av virksomheten ble bestemt ved en telefonsamtale til Norge: returen til Litauen er nå planlagt

by Thure Lindhardt

Vi møter Aušra og Greta på det siste kvinneprosjektet – en kafé midt i Revuonaparken. Så langt har lokalene vært små, alt er pakket sammen og gjemt i en flott vogn, men, ler han, det er bare begynnelsen, for kafeen har bare vært åpen i tre dager.

Dawn sier at ideen om å overta kaffebaren hennes kom til henne først.

«Jeg gikk en tur i parken og kjøpte kaffe. Det var veldig smakløst for meg, og jeg tenkte at jeg trenger deilig kaffe her fordi det er mange mennesker. Jeg ringte marsjen, jeg sa at hun sa la oss gjøre det,» lo de begge.

«Jeg ble veldig raskt enig fordi jeg er en slik person. Det tenner raskt og jeg må gjøre det, jeg er allerede sånn, legger Greta til.

Hun sier hun fortsatt bor i Norge, men snart er hun klar til å pakke kofferten og reise tilbake til Litauen.

«Hvis alt går bra med kafeen, skal vi bo her igjen med familien vår. Vi har også hus i Norge, og nå har vi bygget hus her også.

Men jeg har et hjem her, jeg kan ikke gå dit, jeg liker meg ikke der, sier Greta og forteller at hun har reist til Norge med foreldrene siden hun var barn og har bodd der i 7 år.

Selv om en kvinne i Norge jobber for et rengjøringsfirma, også i skjønnhetssektoren, er en slik virksomhet hennes første.

«Jeg er ikke redd for jobben, jeg har jobbet hardt og lett alt i livet mitt.

Denne kafeen, min første egen bedrift. Så langt har vi to ansatte, sier hun.

Begge husmødrene sier de kan tilby drikke til besøkende og gjester foreløpig, men menyen utvides snart og det er planer om å se på matvalg mer seriøst til høsten – burgere, pølser, varme smørbrød og kaker bør dukke opp.

Så langt har kafeen i parken vært åpen fra 11.00 til 21.00. kvelder, men arbeidstiden blir kortere vinter og høst.

— Før det blir mørkt er vi litt redde for at det kanskje ikke kommer noen folk, sier Greta, men legger til at med inntoget av det varme kjøkkenet kan vi kanskje trekke flere unge hit.

— Vi har ikke så mye gatekjøkken å kjøpe på kveldene, og hvis ikke skolen stenger i karantene, tror jeg vi får elever hit, sier hun.

Kafeen i denne parken er ikke slutten på forretningsplanen deres, sier de to kvinnene. Du vurderer allerede en utvidelse.

«Vi skal utvide kafeen, men det er andre ideer til underholdning for barn – trampoliner, elbiler, scootere,» sa Aušra om planene sine.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment