Home » Statsminister Mateusz Morawiecki: Utvikling av polsk forsvarsindustri er viktig i Gliwice og i hele Polen – Statsministerens kanselli

Statsminister Mateusz Morawiecki: Utvikling av polsk forsvarsindustri er viktig i Gliwice og i hele Polen – Statsministerens kanselli

by Catherine Monroe

Utviklingen av industrien betyr nye arbeidsplasser og høyere lønn

Takket være innstrammingen av statsbudsjettet og avviklingen av momsmafiaen, er det mulig å overføre enda flere midler ikke bare til moderniseringen av den polske hæren, men også til de polske forsvarsanleggene. I dag har vi ytterligere midler til investeringer i de mest moderne teknologiske linjene, som vil tjene utviklingen av polsk industri. Dette betyr en økning i arbeidsplasser og en økning i lønn for polske arbeidere.

– Dette er det viktigste for meg – lønn til polske ansatte og nye jobber, de mest progressive jobbene, men jobber for alle for teknikere, designere, ingeniører, ansatte på teknologiske linjer, det må være så mange jobber som mulig for alle – den polske regjeringssjefen understreket.

Bumar Łabędy – et strategisk forsvarsselskap

Den polske statsministeren brakte gode nyheter til ansatte i Bumar-Łabędy. Dette anlegget er der de moderne Krabbe-haubitsene produseres.

Zakłady Mechaniczne Bumar-Łabędy er klassifisert som selskaper av strategisk betydning for nasjonalt forsvar. Selskapet spesialiserer seg på produksjon, reparasjon og modernisering av pansret utstyr. Anlegget er også hovedentreprenør for modernisering av Leopard-tanker.

I slutten av februar/mars 2023 overleverte Polen totalt 14 Leopard 2A4 stridsvogner. Biler av denne typen er også levert av Norge, Canada, Tyskland og Spania. Bruken av vestlig utstyr av den ukrainske hæren krever vedlikehold, reparasjoner og fremskaffelse av reservedeler. Vi har erklært oss klare til å opprette et tankservicesenter for Leopard 2 i Polen.

– Her blir Servicesenteret, reparasjonssenteret for Leopard-tanker. En del av produksjons-, monterings- og servicelinjen for Leopard-tanker er allerede her, sa statsminister Mateusz Morawiecki.

Kjøp av polsk utstyr av Ukraina

Den 5. april møttes statsminister Mateusz Morawiecki og president Volodymyr Zełenski på statsministerens kontor, hvor de diskuterte spørsmål knyttet til å støtte Ukraina i kampen for frihet. Vi har fraktet betydelige mengder tungt utstyr siden den russiske invasjonen startet.

Nylig bestilte Ukraina betydelige mengder polskproduserte våpen fra Polen – Krabbe-haubitser, Grot-karabiner og Rosomak pansrede personellskip. Dette er en stor prestasjon av den polske forsvarsindustrien.

– Krab produseres i Bumar i Gliwice. Det er det ansatte og ledelse streber etter – sa statsministeren.

You may also like

Leave a Comment