Home » Stemme er makt. Gjør stemmen din hørt!

Stemme er makt. Gjør stemmen din hørt!

by Connie Nielsen

15. oktober, dagen for stortingsvalget, kommer stadig nærmere. Dette er en ekstremt viktig dato, og Widzialne-stiftelsen, som opererer i Pommern, gjør alt de kan for å sikre at fremtidige parlamentarikere hører kvinners stemme og lærer hvilke saker som er viktige for dem.

Visible Foundation: Women Changing Reality

Synlig fundament tar til orde for kvinners rettigheter, men ikke bare det. Den motvirker også kjønnsdiskriminering og tilstreber at enhver kvinne skal være selvsikker, bevisst på sine evner og at hver person skal ha en følelse av subjektivitet og ha alle rettigheter. Hun kjemper for kvinners synlighet og hørbarhet i offentlige rom og støtter mennesker med flyktningerfaring.

Stiftelsen inntar et ikke-politisk standpunkt og støtter ikke bestemte partier, men støtter heller verdiene likeverd og demokrati.

Valg 2023: Stemmegivning er makt. Gjør stemmen din hørt!

På grunn av det kommende valget jobber Widzialne Foundation hardt for å sikre høy valgdeltakelse slik at alle føler at deres stemme betyr noe og kan endre virkeligheten. For denne anledningen organiserer han tre store valgdeltakelseskampanjer fordi han er overbevist om at #ZaMoichTimeBedzieBedziej.

Frie debatter, det vil si et trygt rom for samtaler

Den første av disse er gratis «usynlige emner»-debatter – neste 28. september og 5. oktober, a All informasjon om møtene finner du her. Målet deres er å redusere avstanden mellom politikere og velgere.

28. september-debatt om psykisk helse og utdanning vil finne sted klokken 19 i kunsten å velge, og Debatt 5. oktober om rettighetene til minoriteter og marginaliserte mennesker finner sted klokken 19 i Montownia.

Stiftelsen Widzialne skaper et trygt rom for diskusjon, men søker også å få svar på saker som er viktige for kvinner. Viktigere er at debatter holdes på underholdningssteder, inkludert: Montownia Food Hall for å utdanne velgere om politikk. Du kan snakke om viktige ting hvor som helst.

– Vi har trukket flere konklusjoner av debattene så langt, bl.a. B. at KO, Third Way og New Left har felles poeng, og til tross for programforskjeller er vi glade for at de representerer demokratiske verdier – sier en representant for Widzialne Foundation.
Interesserte personer som ikke kan delta på møtet personlig kan følge det online via stiftelsens sosiale medier. På Facebook Opptak av tidligere debatter er også tilgjengelig.

Hvis du ikke vet hvem du skal stemme på

Widzialne Foundation har også lansert en nettside inwidzetematy.pl med profiler av kandidater som stiller til årets stortingsvalg og en enkel valgquiz for å hjelpe deg med å finne den kandidaten som er mest i tråd med dine verdier. Quizen retter seg først og fremst mot folk som ikke vet hvem de skal stemme på, eller som ikke planlegger å stemme fordi de ikke vet hvem de skal stemme på, eller fordi de ikke ser poenget med å stemme.

I tillegg, på internautki_website, vil Internett-brukere finne nyttig informasjon om valgemner: hvordan stemme, valgsystemet, folkeavstemningen og om de skal delta i den, hvordan delta i stiftelsens kampanjer, hvorfor valg er viktige osv. , samt profiler av politiske personer som fylte ut Widzialne Foundation-spørreskjemaet slik at hver person kan kontakte politikere om saken sin.

La oss møtes 7. oktober på B90

Den tredje delen av det store oppmøtet er et arrangement organisert sammen med Inicjatywa Wschód Foundation, Stocznia Centrum Gdańsk og European Solidarity Center, som vil finne sted 7. oktober på Club B90 i Gdańsk. Kunstnere som støtter demokratiet vil delta. På programmet står også paneler om hvordan man kan endre samfunnsdebatten. Widzialne Foundation vil gi mer detaljert informasjon om arrangementet snart.

Prosjektet er finansiert av Island, Liechtenstein og Norge fra EØS-midlene og norske midler under Active Citizens Program – Regional Fund.

You may also like

Leave a Comment