Synspunktene i meningsbidragene er utelukkende forfatterens og gjenspeiler ikke nødvendigvis redaksjonens.
Lagt ut 23. desember 2021
–
EN
+
England og Australia er ikke lenger polakker. Post-Brexit geopolitikk fører til en kopernikansk omveltning når det gjelder internasjonal handel og bevegelsesfrihet.
Boris Johnson innrømmet Storbritannias inntreden i EEC i 1973 og slutten av dets preferansehandelsvilkår med Commonwealth «Hadde en ganske ødeleggende innvirkning på mange australske bønder». Australias handelsminister sa handelsavtalen etter Brexit «Ville korrigert en historisk urettferdighet».
Globalt Storbritannia: Frigjort signerer Storbritannia en historisk frihandelsavtale med Australia og retter opp sine feil
Geopolitikk gjør det noen ganger mulig å unnslippe det fransk-franske og eurosentriske synspunktet og se ting med nye øyne. Britene tror at etter Brexit vil Storbritannia fikse en historisk feil ved å signere en historisk handelsavtale med EUAustralia. Det blir nå billigere for australske importører å videreselge ikoniske britiske produkter som biler, skotsk whisky og britisk mote. Australske favoritter som Jacob’s Creek og Hardy’s Wines, Tim Tams og Surfboards vil i mellomtiden bli mer tilgjengelige for britiske forbrukere.
Selv om Storbritannia fortsatt var en del av EU, ble Storbritannias internasjonale handelspolitikk kontrollert av Brussel, som påla medlemslandene en felles handelspolitikk.
Med Storbritannias tiltredelse til Det europeiske økonomiske fellesskap (EEC) og det daværende EU på 1970-tallet, ble tollbarrierer for landene i det britiske samveldet, inkludert Australia, stort sett blokkert i flere tiår, med medlemsland på fastlandet som Frankrike og Tyskland mener at dette ikke ville være tilfelle i deres egne bønders og produsenters interesser.
Storbritannias tiltredelse til fellesmarkedet har drevet australske bønder til selvmord.
Den sommeren, på et møte med Scott Morrison i Downing Street 10 i London, innrømmet den australske statsministeren Boris Johnson at Storbritannias tiltredelse til EEC og slutten på dets preferansielle handelsbetingelser med det gamle Commonwealth » har en ganske ødeleggende innvirkning på mange australske bønder, gi det tilbake Gjennomgang av økonomi. Det som skjedde med australsk landbruk i 1973, da Storbritannia gikk inn i det som den gang var fellesmarkedet, drev til og med noen bønder til selvmord. Den australske handelsministeren sa at avtalen etter Brexit var på vent. ville rette opp en historisk urettferdighet ».
Fra et australsk perspektiv ble Storbritannias inntreden i et eksklusivt fellesmarked med Vest-Tyskland, i strid med viljen til de fleste de facto britiske samveldelandene på 1970-tallet, sett på som forræderi, ettersom mange samveldeborgere kjempet for moderlandet under andre verdenskrig – et minne som fortsatt er ferskt for mange voksne.
Paradoksalt nok dempet general De Gaulles veto mot et tidligere britisk forsøk på å slutte seg til EEC på 1960-tallet slaget noe, og signaliserte til Commonwealths at de burde se utover det britiske markedet hvis de skulle overleve det som viste seg å være en uunngåelig støt i tilbake.
På 1960-tallet advarte Australias statsminister Sir Robert Menzies at Storbritannias inntreden i EEC i det tiåret ville gi et «forferdelig slag» for australske eksportører og et «nesten dødelig slag» for nye eksportører.
Unge briter kan jobbe og reise i Australia i opptil tre år uten visum
Storbritannias handelsminister hilser den nye handelsavtalen velkommen Anne-Marie Trevelyansa at signaturen hans var en «Et avgjørende øyeblikk i det historiske og vitale forholdet mellom våre to Commonwealth-land».
Hun forklarer:
Denne avtalen er skreddersydd for styrken til Storbritannia og møter behovene til bedrifter, familier og forbrukere over hele Storbritannia, og vil hjelpe oss å bringe dem opp i fart. […] Han demonstrerte hva Storbritannia kan oppnå som en handel, uavhengig og smidig nasjon. Dette er bare begynnelsen på å gå videre og dra nytte av mulighetene som oppstår på den globale scenen.
Denne avtalen vil bidra til å skape nye muligheter for bedrifter i Storbritannia og Australia.
Hennes eksellens (HE) Vicki Treadell, Storbritannias høykommissær i Australia – tilsvarende en ambassadør i Commonwealth – sa at avtalen er en historisk begivenhet som fokuserer på ordninger som lar unge briter jobbe i opptil tre år uten varsel og reise. visumkrav:
Denne frihandelsavtalen er et globalt partnerskap som hjelper australiere å få tilgang til det beste av britiske varer og tjenester, og britiske virksomheter omfavner enda flere muligheter i Australia og viser at Storbritannia er åpent for virksomhet.
Det setter nye globale digitale standarder og servicestandarder og skaper nye arbeids- og reisemuligheter for briter og australiere.
L «samsvar forventes å låse opp 10,4 milliarder pund i ekstra handel, stimulere økonomien og øke britiske lønninger samtidig som tollene på det meste av britiske eksporter fjernes.
Britiske tjenesteleverandører, inkludert arkitekter, forskere, forskere, advokater og regnskapsførere, har tilgang til visum for å jobbe i Australia uten å være på listen over dyktige yrker. Det er mer enn hva dette landet har tilbudt noe annet land i en frihandelsavtale.
Denne ordningen faller ikke i smak hos publikumAustralian Union Council som beklager at bedrifter ikke trenger å tilby jobber til lokale arbeidstakere før de tar imot arbeidsinnvandrere.
Avtalen er også en inngangsport til den voksende Indo-Stillehavsregionen og vil veie Storbritannias bud om å slutte seg til CPTPP Trans-Pacific Trade Treaty, et av verdens største frihandelsområder «8.400 milliarder pund BNP» og dekker 11 land, fra Stillehavet til Australia til Mexico.
Presidenten for CBI Employers» Association, Karan Bilimorian, ønsket en avtale velkommen «Komplett og moderne», HVEM «Åpner nye grenser for britiske selskaper».
Ikke overraskende har miljø-NGO Greenpeace og dens klimaantropogene ideologi, som bidrar til vekst, alltid sørget beklaget partiet som beklaget denne avtalen, som de tror vil ha «Ikke bare en av de verste effektene på klimaet, men (Snakker om Australia) med et land som er et av de viktigste avskogingssentrene i verden”.
Storbritannia har allerede avtaler med EU – den desidert største handelspartneren – Japan, New Zealand eller til og med med europeiske ikke-medlemmer av unionen: Norge, Island og Liechtenstein.
Landet er i samtaler med India og startet forhandlinger om en frihandelsavtale med de seks arabiske gulfstatene i begynnelsen av oktober. Den streber også etter å styrke sine handelsforbindelser med USA uten å være i stand til å få tilsagn fra Washington foreløpig.
«Amatørkaffenerd. Lidenskapelig talsmann for øl. Tenker. Hardcore nettjunkie. Unapologetisk leser.»