Home » Stordalen mener hoteller i Norden er billige – ferier på dyre luksushoteller

Stordalen mener hoteller i Norden er billige – ferier på dyre luksushoteller

by Thure Lindhardt

Petter Stordalen og kjæresten ferierer på et av favoritthotellene hans – et palass på den franske rivieraen med rom for titusenvis. Det går mot et rekordår for hotellkongen Petter Stordalen (59).

– I juli tjener vi normalt 50 millioner. I år kan vi tjene opp mot 150 millioner, sa han til Finansavisen tidligere i sommer.

Ferske tall viser at utbyttet hans fra i fjor var på 70 millioner kroner. Omsetningen for konsernet endte på 364,3 millioner kroner i fjor, mot 239,8 millioner kroner i pandemiåret 2020.

Han og kjæresten Märta Elander Wistén (32) ferierer for tiden på det kjente luksushotellet Grand-Hôtel du Cap-Ferrat, som ligger på et nes ved Nice i Frankrike.Nydelig – og dyrt
«Hvis jeg må velge et annet hotell enn Nordic Choice, er dette kanskje et av mine favoritthoteller», skrev Stordalen på Instagram torsdag med henvisning til sin egen hotellkjede.

Paret har denne uken lagt ut flere bilder av hotellet på Instagram. På Instagram stories har Wistén lagt ut bilder av de to fra et rom med privat basseng og flott havutsikt, der paret trolig bor. Å overnatte på dette hotellrommet fra torsdag til fredag ​​koster hele 8.055 euro, da VG sjekker. Det tilsvarer drøyt 80.000 kroner etter torsdagens kurs.

På hotellets hjemmeside står det at lokalet er på 82 kvadratmeter og har en terrasse på 30 kvadratmeter. I tillegg har den en «king»-seng, marmorbad og privat basseng.

VG har vært i kontakt med Stordalen, men han har foreløpig ikke besvart spørsmålene han fikk tilsendt. Grand-Hôtel du Cap-Ferrat er en del av Four Seasons Hotel-gruppen, som eies av Microsoft-gründer Bill Gates og som har hoteller alt over hele verden.

På hotellets nettside skriver de at en rekke kjendiser har oppholdt seg der opp gjennom årene, deriblant skuespillerinnen Elizabeth Taylor og tidligere britiske statsminister Winston Churchill.

– Prisene er lave
Tidligere i sommer kommenterte Stordalen prisene på hotellrom her i landet. Hotellprisene er bare opp 10 – 15 prosent, og de er lave i Norden sammenlignet med de fleste storbyer i Europa, sa han til Finansavisen 16. juli.

De spurte om årsaken til de høye hotellprisene skyldtes industriens økonomiske tap under pandemien.

– Å klippe seg hos frisøren koster like mye som å bo på mange hoteller. Enten er det for dyrt å klippe seg eller så er det for billig å bo på hotell, sa Stordalen.

You may also like

Leave a Comment