Home » Familien til den nye Bayern-stjernen opplevde skrekkøyeblikk. «Knusende nyheter»

Familien til den nye Bayern-stjernen opplevde skrekkøyeblikk. «Knusende nyheter»

by Erlend Loe
  • Georgia Stanways familie opplevde dramatiske øyeblikk da de fikk vite om et innbruddsforsøk. Tre menn prøvde å stjele da fotballspillerens foreldre så hennes opptreden på Bramall Lane i Sheffield i EM-semifinalen med Sverige (4-0).
  • Et av familiemedlemmene kunne ikke gå på leken, ble hjemme og det var han som skremte naboene. Fotballspillerens far ba lokalsamfunnet hjelpe til med å pågripe de påståtte tyvene
  • Gergia Stanway spilte 87 minutter mot Sverige og var etter sluttsignal fornøyd med vennene sine om opprykk til finalen i EM. Søndag møter de engelske løvinnene det tyske landslaget i den store finalen på Wembley
  • Stanway er heltinnen i en av de største overgangene i dette vinduet. Den 23 år gamle spilleren, som er tidenes ledende målscorer i historien til Manchester Citys damelag, har sluttet seg til FC Bayern München, hvor hun har signert en treårskontrakt.
  • Flere slike tekster finner du på Onet-hjemmesiden

Georgia Stanway spilte 87 minutter av EM-semifinalen mot Sverige. De engelske «Lionesses» vant 4-0 etter en strålende kamp og gikk videre til finalen på Wembley søndag, hvor de møter det tyske landslaget. For den 23 år gamle atleten smakte seieren bittersøtt på grunn av de dramatiske hendelsene som rystet familien hennes.

Mens Stanway lekte med Sverige, ble familiens hjem angrepet av innbruddstyver. Da de bestemte seg for at huset ville være tomt og at fotballspillerens familie ville heie dem frem på Bramall Lane i Sheffield, bestemte de tre mennene seg for å bryte inn. Ifølge Georgias far, Paul’s Stanway, ble innbruddet forhindret av at et av familiemedlemmene ble hjemme fordi han ikke kunne gå til kampen.

Paul Stanway (56) oppfordret sosiale medier til å fange innbruddstyver og skrev om en «bittersøt dag». Sam fra tribunen fikk muligheten til å se datteren og vennene hennes nå finalen. – Da vi forberedte oss til EM-semifinalene, fikk vi ødeleggende nyheter. Vi fikk vite at hjemmet vårt ble angrepet av tyver som forventet at vi skulle være langt hjemmefra den kvelden, sa han. – Heldigvis ble tyvene avskrekket av et familiemedlem som ikke kunne gå på kamp.

Georgias far ba naboer og innbyggere i Barrow, Cumbria, Cumbria om å hjelpe med å finne gjengmedlemmer som var i ferd med å bryte seg inn i hjemmet hans. – Det er en liten advarsel til folket. Ikke legg ut noe om planene dine. Lås dører, hold øye med naboens eiendeler og spill det trygt. Har vi sett den gamle lyseblå Ford Focus? All informasjon er velkommen,» sa han. Paul Stanway berømmet også politiets arbeid, som raskt mottok rapporten og kom til stedet.

Ifølge The Sun ble to gjengmedlemmer i bilen mens en mann i 20-årene, med en Workington-rugbyskjorte og en Ikea-veske, forsøkte å bryte seg inn i fotballspillerens familiehjem. Hendelsen vakte bekymring for at andre spilleres hjem kan bli ofre for innbruddsangrep. Det har vært mange hendelser tidligere der Premier League-spilleres hjem ble ranet mens spillere deltok på kamper. Innbruddstyver raidet nylig hjemmet til Manchester United-fotballspilleren Victor Lindelof mens hans kone og to barn var hjemme. Etter hendelsen reiste fotballspillerens kone til hjemlandet Sverige og beskrev hendelsen som «veldig traumatisk og skremmende».

Noen aktører har henvendt seg til private sikkerhetsselskaper som bruker tidligere SAS-soldater. Regelmessige patruljer utføres også av eksterne firmaer leid inn av fotballklubber. «Det er ikke et nytt problem, men det er noe som har vokst mye i det siste,» sa en tjenestemann i en av klubbene til britiske medier.

Mr Stanway var på Bramall Lane Stadium i Sheffield tirsdag kveld med sin andre kone Linzi. Sammen så de prestasjonen til Georgia, som sammen med vennene sine beseiret Sverige 4-0 og skal spille finalen i fotball-EM på Wembley Stadium søndag. Georgia Stanway understreket i intervjuer at foreldrene Paul og Joanna bruker all sin fritid på å hjelpe henne med å oppnå fotballdrømmene.

Den engelske unggutten er et av høydepunktene i denne turneringen. Det var hun som scoret vinneren på ekstraomganger i kvartfinalen mot Spania. Fotballspilleren ble født i 1999 og begynte i Blackburn Rovers-akademiet og begynte i Manchester City i en alder av 16, hvor hun scoret 67 mål på 186 kamper for å bli klubbens ledende målscorer gjennom tidene. Før turneringen startet ble hun heltinnen i en hitoverføring. Hun signerte en kontrakt med FC Bayern München, som hun var bundet til en treårskontrakt for.

EM for kvinner som arrangeres i England er svært populære. 11,3 millioner seere fulgte semifinalekampen til «Lionesses» mot Sverige. Søndagens finale kan forventes å bli sett av over et dusin millioner britiske innbyggere. De engelske kvinnene spiller en flott turnering. De startet med en beskjeden seier over Østerrike (1-0) og beseiret deretter landslagene til Norge (8-0) og Nord-Irland (5-0), i kvartfinalen etter ekstraomganger beseiret de Spanias landslag. (2-1), og i semifinalen tirsdag slo de til og med Sverige 4-0. I finalen søndag møter de tyskerne, kampen starter klokken 18:00 polsk tid.

***

Synet hans ble dårligere dag for dag. Først på ett øye. Aktivitet i hallen, en ball i ansiktet og Michał Globisz var på sykehuset. Senere bleknet synligheten i det andre øyet. Til tross for dette er den velfortjente ungdomstreneren og pedagogen fortsatt å finne på tribunen på stadion i Gdynia – han kommer på kampene og vennene hans forteller ham hva som skjer på banen. I «Røntgen» forteller keeperen til gullvinnerne fra år tilbake i EM om å lære et nytt liv og vippe hodet slik at nummeret på en møtende trolleybuss kan sees ved holdeplassen.

You may also like

Leave a Comment