Home » Støtte til matprodusenter er et presserende behov på grunn av virkningen av energiprisene

Støtte til matprodusenter er et presserende behov på grunn av virkningen av energiprisene

by Gunnar Garfors

«Dagligvareprodusenter har også mottatt de siste strømregningene, og de er sjokkerende. For store matprodusenter som tidligere hadde titusenvis av euro i strømregninger, har disse nå steget mange ganger og er allerede i størrelsesorden hundretusener. Det er alarmerende.” Nyheter for den latviske økonomien. Det vil komme et ekstra slag for matvareprisene og forbrukernes lommebøker, «advarer Ināra Šure, styreleder i Latvian Association of Food Businesses.

Innholdet fortsetter etter visning

reklame

«Vi anslår at regjeringen har støttet en 50 % reduksjon i strømtariffer, men det vil ikke være nok siden økningen i strømkostnadene er dramatisk og prisene stiger for lite i dager og til og med timer med 5-7 % reduksjon. hundretusener.Det må tas i betraktning at kostnadene har økt også i andre posisjoner – råvareprisene har økt, arbeiderne må betale mer, logistikk og energiressurser, drivstoffprisene blir bare dyrere. Alt dette vil gjenspeiles i stigende matvarepriser, sa hun. I begynnelsen av september var produsentene optimistiske om at de ville klare å takle den kraftige økningen i strømprisene på egenhånd, men situasjonen ble bare verre måneden. etter måned, sa I. Šure.

Matprodusenter minner om at Latvenergo og Sadales tīkls er de største elektrisitets- og gassselskapene i landet målt i omsetning, og Latvenergo opererte med en meget høy lønnsomhet på over 40 % i fjor. Derfor foreslår industrien å fullstendig suspendere betalingskomponenten i den obligatoriske innkjøpskomponenten i strømregningen innen 1. mai og gi denne støtten til alle produsenter og eksportører.

Ifølge Økonomidepartementet har JSC «Sadales tīkls» ingen negative effekter på beltene til eksporterende selskaper takket være mekanismen som er valgt for å redusere elektrisitetsdistribusjonstariffene med 50 %, understreker bransjerepresentanten.

«I denne nødssituasjonen trenger alle gründere mer støtte. Vi låser Latvenergo og distribusjonsnettet i noen måneder og de vil alle overleve sammen, og sammen kommer vi ut sammen. Vi må vente i vinter til prisene endelig faller, og det viktigste fra et statlig perspektiv er at denne støtten lønner seg med tanke på konkurranseevnen og eksporten til våre produsenter,

LPUF-rådslederen la til at gassprisene også er forferdelige og bakere og små og mellomstore produsenter er hardest rammet, så det må søkes løsninger for å redusere virkningen av stigende gasspriser.

You may also like

Leave a Comment