Home » Skihopping | En bisarr FIS-avgjørelse! Etter et dramatisk fall blir det forbud. «Dobbeltmoral»

Skihopping | En bisarr FIS-avgjørelse! Etter et dramatisk fall blir det forbud. «Dobbeltmoral»

by Peter Østbye

De teknologiske nyvinningene introdusert av slovenere har lenge utløst mye kontrovers. En av dem var Slatnar-bindinger, som vil bli forbudt etter årets utgave av Four Hills-turneringen.

Foto M. Król

Utstyret til det slovenske selskapet Slatnar har skapt mye kontrovers siden begynnelsen av OL-sesongen 2021/22. Jeg snakker først og fremst om flate ski, laget av blant annet Cene Prevc og Anze Lanisek. Førstnevnte falt stygt på trening før den første TCS-konkurransen i Oberstdorf. I lobbyen ble det sagt at de nevnte skiene var skyld i dette arrangementet, som ble sittende fast i snøen i landingsbakken.

Slovenske utstyrsinnovasjoner vakte allerede oppmerksomheten til skiverdenen i helgen i Ruka, Finland, hvor ovennevnte Lanisek gjorde en god jobb.

Imidlertid fant de et erstatningstema i rekkene til FIS. Dobbeltmoral i bakgrunnen

Det viste seg imidlertid at de innovative flatskiene fra Slatnar ikke ble diskutert i FIS-rekkene. Det var en binding fra en slovensk produsent som hadde blitt brukt av skihoppere siden 2015.

«Nykommerne til FIS ønsker også å holde utstyret sitt ryddig,» svarte den slovenske skiutstyrsprodusenten med høy stemme. La oss legge til at dette selskapets bindinger til selskapet ble produsert tilbake i 2015 og bruken av dem bør ha en betydelig innvirkning på sikkerhetsnivået til spillerne. Det viste seg imidlertid at de ikke lenger kan brukes etter siste konkurranse i årets utgave av Four Hills Tournament.

Slatnar selv la ikke skjul på sitt sinne over avgjørelsen fra FIS-myndighetene og viste til dobbeltmoralen i hopprenn. «Tyskland kan bruke typer bånd som aldri har blitt presentert for noen i FIS-rekken, men på en eller annen måte plager det alle,» sa han.

– På så viktige saker som maskinvareproblemet bør det oppnås enighet for ikke å forstyrre disse reglene under OL-sesongen, men som du ser er det ikke det. Mange ledende nasjoner tester noe for å få et ess i ermet på selve spillene. Et godt eksempel på dette er nordmennene, som kom inn blant de seks beste på fem plasseringer i den andre konkurransen i Klingenthal, men ikke i fremragende form, la Slatnar til.

– Enhetsregelverket er ikke klart definert og kan lett omgås. Vi gjør det alle, selv med disse nye vedleggene. I FIS må de bestemme om de skal lage klare og gjennomsiktige regler i denne forbindelse eller fortsette å tillate alt – konkluderte han.

Kilde: dnevnik.si

Siste innlegg av Łukasz Serba (Se alt)

You may also like

Leave a Comment