Home » Stranda Fjord Trail Race 2022 / Golden Trail World Series / Norge

Stranda Fjord Trail Race 2022 / Golden Trail World Series / Norge

by Peter Østbye

Den finner sted i Norge 6. august 2022 Stranda Fjord Trail Race – tredje fase av årets syklus Golden Trail World Series. For første gang i GTWS historie er et nordisk land vertskap for løpet.


2. august 2022

Stranda Fjord Trail Race

  • Dato: 6. august 2022
  • Start: 11.00
  • Avstand: 25 km
  • Høyde 1700m+

Til dags dato har ingen runde av Golden Trail World Series blitt avholdt i et nordisk land. 6. august 2022 besøker GTWS Norge for første gang. Stranda Fjord Trail Race er ikke bare det tredje løpet i GTWS-serien, men også en etappe i Golden Trail Nationa Series Nordic.

Den supertekniske og krevende ruten langs fjordene venter – og det blir en skikkelig tøff topptur – løpere som er vant til å løpe i vanskelig terreng.

Sporlogger

  • Herrerekord: 2:31:01 – Anders Haga i 2021
  • Kvinnerekord: 3:12:17 – Anita Lilleskare Iversen i 2021

kvinners favoritter

Stranda Fjord Trail Race / Golden Trail World Series / Foto Joakim Dokka Nordstad

  • Den skal lanseres i Norge Sarah Alonso (Team Solomon / Spania). Hun er GTWS-vinneren på Marathon du Mont-Blanc og leder for den generelle klassifiseringen.
  • Det vil ikke mangle på styrke Blandine L’Hirondel (Team Evadict, Frankrike) som vil være en veldig tøff rival å slå, og ikke bare for Alonso. Etter en vanskelig start på sesongen på grunn av en beinskade, bekreftet franskmennene hennes flotte form ved å vinne European Trail Running Championship.
  • Hun er også en av favorittene Caitlin Fielder (Team Salomon, New Zealand), som ble nummer to på Marathon du Mont-Blanc.
  • Den skal også lanseres i Norge Karina Carlosio (Team Salomon, Mexico). Meksikaneren kan ikke skryte av like gode resultater, men hun viste sin verdi på teknisk terreng under Dolomyths Run, hvor hun ble nummer tre i 2021.
  • Stranda Fjord Trail Race starter også: Marcel Wasinov (Team Salomon, Tsjekkia), Julia Roux (Team Salomon, Frankrike), Fabiola Conti (Team Solomon, Italia), Joyce Neru (Team Run2gether, Kenya), som beseiret Blandine L’Hirondel på den berømte Montée du Nid d’Aigle i Frankrike for noen uker siden, Sophia Laukli (Team Salomon, USA) Medlem av det amerikanske langrennslaget og vinner av den prestisjetunge Broken Arrow 26K i år, Emily Forsberg (Team Nnormal, Sverige) som er i bakgården deres, og Patricia Pineda Cornejo (Team La Sportiva, Spania) som endte på 4. plass i Zegama i år.

Menns favoritter

Stranda Fjord Trail Race / Golden Trail World Series / Foto av Sebastian Mamaj

  • For menn starter listen over favoritter med David Magnini (Team Salomon, Italia), som for tiden topper GTWS-rangeringen. Det er sant at han ikke følte seg på sitt beste på Marathon du Mont-Blanc og kunne ikke følge med Jonathan Albon (Team The North Face, Storbritannia) som vant i Chamonix men… Du kan satse på at han vil prøve å score i Norge. Det blir ikke lett, for i starten er det også: Manuel Merillas (Team Scarpa, Spania). Han er vinneren av 3. plass i Zegam, vant til denne typen løyper, siden han var Europa- og verdensmester i Skyrunning i 2021.
  • Han er også en favoritt Bartholomew Przedwojewski (Team Salomon, Polen), vinneren av Golden Trail Championship 2020, som – som arrangørene skriver i den offisielle kunngjøringen – sjelden feiler på tekniske ruter.
  • Den skal også lanseres i Norge Elhousine Elazzaoui (Team Pini Mountain Racing, Marokko), som var i toppform igjen denne sesongen med to fjerdeplasser i de to første etappene av GTWS.
  • En annen konkurrent som elsker korte og tekniske distanser og skal konkurrere i Norge er Frederic Transhand (Team Scott Running, Frankrike), spesialist i orientering. Også i starten: Jan Margarete (Team La Sportiva, Spania), Anders Kjærvik (Team Salomon, Norge), Geoffrey Ndungu (Team Run2gether, Kenya), Thibaut Baron (Team Salomon, Frankrike) og Andy Wacker (Team Adidas Terrex, USA).

Polske løpere på Stranda Fjord Trail Race

Trolig vil de sterkeste løperne fra Polen på distanser knyttet til maraton konkurrere i Norge. De som allerede er nevnt vil bli med i konkurransen i serien Bartlomiej Przedwojewski, Team Salomon). Vi får se også Marcin Kubica (Team The North Face / Buff) som presterte bra i den legendariske Zegama og Andrzej Witek, som igjen blinket i Chamonix i andre del av syklusen. Du vil også gå Marcin Rzeszotko (Team The North Face / Buff), Dominik Tabor og en ekstremt talentfull slovak kjent for sine opptredener på polske arrangementer peter frank (Team Salomon Slovakia). Kun topplandslaget skal mangle Krzysztof Bodurka (Team Salomon Polska), som ga opp starter i syklusen i år.

Løpet kan følges direkte på Golden Trail Series-nettstedet på Instagramog under sendingen på nettstedet Golden Trail Series kl Facebooki Golden Trail TV eller på www.goldenrailseries.com.

Åpningsfoto: Stranda Fjord Trail Race / Golden Trail World Series / Foto: Joakim Dokka Nordstad


Hvis du synes innholdet som er publisert på nettstedet vårt er verdifullt, kan du bli vår beskytter og økonomisk støtte utviklingen av www.runandtravel.pl og vårt daglige arbeid ved å foreta en frivillig betaling.

Gå til vår profil (klikk på banneret under) og les reglene.

You may also like

Leave a Comment